Портал в режимі тестування та наповнення
За 3000 доларів гарантував безперешкодний виїзд за кордон: правоохоронці викрили жителя Білгород-Дністровського району у сприянні незаконному переправленню чоловіків призовного віку з України в Молдову
Опубліковано 10 липня 2024 року о 13:00

Правоохоронці повідомили про підозру правопорушнику. Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували чергову схему заробітку на ухилянтах співробітники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 та Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці вийшли на слід одного зі зловмисників, яким виявився 38-річний житель Білгород-Дністровського району. В ході проведення слідчих дій було встановлено, що він працював у змові з невстановленою наразі особою.

Спільники намагалися вивезти до сусідньої країни військовозобов’язаного чоловіка вантажівкою через контрольований прикордонний пункт. Вартість поїздки була оцінена у 3000 доларів. 

«Клієнт» отримав консультації, заплатив завдаток: 1600 доларів на криптогаманець та 500 – в руки, і вже готувався до поїздки, повну вартість якої мав оплатити по прибуттю до Молдови. Втім, їй завадили правоохоронці.

Поліцейські  провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі встановленого правопорушника, в ході яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину, зокрема мобільний телефон і частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України порадами, вказівками, усуненням перешкод, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Наразі ми клопочемо щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Надалі встановлюватимемо повне коло осіб, причетних до даної схеми. Слідство триває», - розповіла слідча територіального підрозділу поліції Христина Скочинська.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux