Портал в режимі тестування та наповнення
За 20 тисяч гривень став «непридатним» до служби за станом здоров’я: поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Одеси
Опубліковано 06 березня 2024 року о 10:30

Правоохоронці викрили чоловіка на кордоні з сусідньою країною з підробленими військовим квитком та медичною довідкою. Правопорушнику висунули обвинувачення у пособництві в підробленні офіційних документів та їх використанні. Скоєні протиправні дії можуть обернутися для нього покаранням від штрафу до обмеження волі.

Викрили громадянина наприкінці минулого року під час проходження ним паспортного контролю на пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Він пред’явив для перевірки завідомо підроблені військовий квиток та довідку військово-лікарської комісії, що засвідчували його нібито непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням із військового обліку. Прикордонники одразу виявили ознаки підробки та викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

Прибувши на місце події, дізнавачі вилучили документи та в рамках розпочатого ними кримінального провадження скерували їх на експертизи, які підтвердили їх підробку. 

В ході слідства поліцейські встановили, що чоловік, бажаючи уникнути мобілізації, замовив підроблені документи через один з месенджерів у невстановленої наразі особи. Надіслав їй копії особистих документів та перерахував за послугу на отриманий рахунок 20 тисяч гривень.

«На підставі зібраних доказів дізнавачі Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у пособництві в підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, що видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його іншою особою, а також у використанні завідомо підроблених документів. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тис. грн або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Матеріали щодо особи, яка виготовила підроблені документи, поліцейські виділили в окреме провадження, яке наразі розслідують», - повідомила т.в.о. начальника дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Одеське районне управління поліції №2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux