Портал в режимі тестування та наповнення
За 1,5 тисячі доларів допомагав ухилянтам уникнути мобілізації: поліцейські повідомили жителю Роздільнянщини про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України
Опубліковано 13 березня 2024 року о 12:30

Правопорушник підшукав двох «клієнтів» і відправив їх до Республіки Молдова в обхід пунктів пропуску. Фігуранта затримали, повідомили йому про підозру та помістили під варту. За скоєне йому загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили зловмисника та задокументували його протиправну діяльність  співробітники відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області за сприяння прикордонників, під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що житель Роздільнянського району підшукав двох чоловіків призовного віку, які бажали уникнути мобілізації, і запропонував їм свої послуги з організації перетину державного кордону в обхід пунктів пропуску. Зловмисник гарантував «клієнтам» піший похід до сусідньої держави за грошову винагороду розміром 1,5 тисячі доларів з кожного.

За вказівкою фігуранта, чоловіки прибули в обумовлений день на залізничну станцію в одне з прикордонних містечок, де він їх зустрів, розмістив у себе вдома і взяв повну оплату за обумовлену «послугу». А наступного дня відвіз до свого знайомого, який за незначну плату мав відвести громадян до кордону.

Того ж вечора, вони разом з «провідником» вирушили в дорогу, втім за сотню метрів до пункту призначення були зупинені прикордонниками. Одночасно поліцейські затримали «ініціатора» оборудки за місцем мешкання, де провели невідкладний обшук і вилучили в якості речових доказів мобільний телефон з інформацією, яка має інтерес для слідства, і гроші, отримані протиправним шляхом.

«Ми повідомили правопорушнику про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 151400 гривень. Наразі продовжуємо проводити слідчі дії та збір доказів, за результатами яких вирішуватимемо питання щодо повідомлення про підозру спільнику затриманого. Досудове розслідування триває», - розповів слідчий територіального підрозділу поліції Євген Панасюк.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux