Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року на Одещині поліцейські вилучили з незаконного обігу майже 19 тисяч одиниць тютюнових виробів
Опубліковано 27 січня 2024 року о 12:53

Відносно громадян, які порушують правила реалізації підакцизного товару, правоохоронці складають протоколи, та скеровують матеріали до суду. Правопорушникам загрожує штраф з конфіскацією предметів торгівлі.

У рамках боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів з початку року поліцейські провели більше 4 тис. перевірок місць торгівлі, за результатами яких виявили майже 150 порушень встановлених правил торгівлі тютюновими виробами. 

До прикладу, в Одесі дільничні викрили 10 громадян у торгівлі контрафактною тютюновою продукцією. Порушники реалізовували цигарки, тютюнові суміші та електронні сигарети без марок акцизного податку в магазинах та з рук. Одна з виявлених правопорушниць до того ж продавала цигарки у крамниці, не маючи ліцензії на право торгівлі тютюновими виробами.

Ще п’ятьох громадян, які здійснювали торгівлю контрафактними тютюновими виробами з рук та у продуктових магазинах, дільничні офіцери поліції та інспектори відділу реагування патрульної поліції викрили у Білгород-Дністровському районі. Один із них протягом року вже був підданий адміністративному стягненню за таке ж порушення.

В Ізмаїльському районі працівники відділу реагування патрульної поліції спільно з дільничними офіцерами поліції під час проведення рейду виявили продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку у сімох магазинах. В місті Рені поліцейські припинили торгівлю містянкою контрафактними цигарками на місцевому ринку вилучивши у жінки майже 2,9 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку. Відносно порушниці склали протокол за ч.1 ст. 156 КУпАП. 

Загалом з початку року правоохоронці вилучили з незаконного обігу майже 19 тисяч одиниць тютюнових виробів, а відносно правопорушників склали протоколи:

- за частинами 1, 2, 3, 4 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння);

- за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності);

- за ч. 1 ст. 164-5 КУпАП (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка).

Відповідно до санкцій даних статей, правопорушникам загрожує покарання штрафом від 1,7 до 34 тисяч гривень, з конфіскацією предметів торгівлі.

Поліцейські продовжують відпрацювання з детінізації ринку підакцизної продукції і закликають громадян повідомляти на спецлінію «102» про торгівлю контрафактом.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux