Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Одещини разом з представниками профільних служб перевірили підоблікові родини
Опубліковано 26 березня 2024 року о 10:25

З метою забезпечення безпечного дитячого середовища ювенали разом із представниками служб у справах дітей та центрів соціальних служб відвідали сім’ї, які потрапляли у поле зору правоохоронців та перебувають на профілактичних обліках.

Завітали представники влади до родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітних, малозабезпечених, внутрішньо переміщених сімей. Перевірили і осіб, які перебувають на профілактичному обліку як такі, що вчинили домашнє насильство та перебувають під адміністративним наглядом.

Особливу увагу приділяли умовам проживання дітей. Цікавилися стосунками у сім’ях, чи не зазнають діти психологічного або фізичного насильства з боку батьків та як дорослі поводяться з молодшими членами сім’ї і між собою. 

Загалом, протягом тижня було перевірено 1018 сімей та виявлено 194 правопорушення, скоєних відносно дітей. Поліцейські склали 167 адміністративних матеріалів за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) та 27 матеріалів за  статтею 173-2 (вчинення домашнього насильства, внаслідок якого була завдана шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілим, зокрема повторно протягом року) того ж кодексу. 

З усіма правопорушниками також провели профілактичні бесіди, а кривдників  попередили, що систематичне вчинення домашнього насильства може обернутися для них кримінальною відповідальністю, передбаченою статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

З родин, де були виявлені факти жорстокого поводження з дітьми, або невиконання батьківських обов’язків було вилучено 7 дітей.  

«Кожній дитині, яка перенесла стресову ситуацію та постраждала від домашнього насильства, в рамках проєкту «Бабусині зайці», ми дарували іграшкових зайців, що дозволяло нам створити дружню та довірливу атмосферу з дітками для подальшої ефективної роботи з ними. Але це не лише м’яка іграшка. Для дітей це «друг», якого вони можуть обійняти і довірити свої найпотаємніші секрети. Окрім новин м’яких «друзів» на дітей чекали й інші приємні подарунки, зокрема канцелярське приладдя та солодощі. Це теплий дотик підтримки та турботи тим, хто її потребує», - додала начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Чалова. 

Посмішки малечі були кращою вдячністю для поліцейських.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux