Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Одещини продовжують відвідувати сім’ї з дітьми, які потребують додаткової уваги
Опубліковано 31 травня 2024 року о 09:40

Такі заходи правоохоронці проводять постійно, аби пересвідчитися, що батьки та особи, які їх замінюють, виховують дітей в належних умовах.

Інспектори ювенальної превенції Білгород-Дністровського районного відділу поліції Дмитро Ніколаєнко та Дмитро Кірков разом зі спеціалістами служби у справах дітей відвідали у Старокозацькій територіальній громаді 17 родин, у яких загалом виховуються 34 дитини від немовлят до 17-річних.

Було перевірено дотримання господарями пожежної безпеки, стан електроприладів, газового обладнання, наявність небезпечних предметів, рідин і ліків у зоні доступу малечі в будівлях та на прилеглій території домогосподарств, санітарний стан житлових приміщень, наявність їжі, місць для відпочинку та навчання дітей.

Правоохоронці провели бесіди з батьками та закликали їх контролювати вільний час дітей, коло їх спілкування, дотримання правил безпеки під час оголошення сигналів повітряної тривоги, відпочинку на водоймах тощо. Крім того, попередили про наслідки неналежного виконання обов’язків щодо виховання дітей.

«У більшості відвіданих сімей батьки добре турбуються про своїх дітей. Але були виявлені дві родини, де дорослі не в повній мірі створюють безпечні умови для життя дітей. У їхніх домівках не прибрано, брудний кухонний посуд, брудна або взагалі відсутня постільна білизна, одяг не приведений до ладу. Відносно цих батьків складено два протоколи за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. Крім цього, ще дві подібні сім’ї ми перевіряли вдруге і побачили, що батьки навіть не намагалися з минулого разу виправили ситуацію. Тому відносно них також склали два протоколи, але вже за частиною 2 статті 184 КУпАП. Адміністративні матеріали ми скерували до суду», - розповів інспектор з ювенальної превенції районного відділу поліції Дмитро Кірков.

Нагадаємо, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень, а от повторне вчинення зазначених дій протягом року – накладення штрафу від 1700 до 5100 гривень. 

Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux