Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Одещини: «Правила безпеки в інтернеті та вміння захистити свої персональні дані – важливі для дітей»
Опубліковано 06 квітня 2024 року о 09:30

З учнями місцевих навчальних закладів правоохоронці провели лекції, присвячені основам безпечного користування Всесвітньою мережею, і порадили, як уникнути неприємних та небезпечних ситуацій, які можуть трапитись з користувачами.

Ювенальні поліцейські розповіли дітям, що в інтернет-середовищі можна знайти безліч цікавих ігор та необхідних для навчання ресурсів, а також весело поспілкуватись з однолітками. Однак не варто забувати, що, крім корисного, існує ще й чимало загроз.

«Наприклад, звичне, на перший погляд, онлайн-знайомство може перетворитись на ситуацію, коли зловмисник отримує від користувача фото чи відео відвертого змісту або ж дізнається його особисті дані з метою подальшого шантажу та вимагання коштів. Про такі випадки не варто мовчати, а, навпаки, треба розповісти батькам, вчителям або ж поліцейським», - зазначила інспектор сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Вікторія Авадані.

Крім цього, перед тим як відкрити невідомий сайт чи посилання, слід подумати: можливо вони фішингові, тобто такі, що замасковані під справжні, але мають на меті отримати доступ до ваших персональних даних або банківських рахунків і використати їх у своїх цілях.

Поліцейські не залишили без уваги й тему кібербулінгу, який на сьогоднішній день має значну популярність в соціальних мережах та стає доволі поширеним явищем серед підлітків.

«Злісні коментарі, образи під вашими фото - це не просто неприємність, а булінг в інтернет-просторі. Зазвичай таке явище відбувається анонімно, тому людина, яка цим займається, відчуває себе безкарною. Втім, така впевненість є хибною, адже правоохоронці знають, як встановити особу «булера», і притягнути до передбаченої законом відповідальності», - звернулась до дітей майор поліції.

На завершення заходів правоохоронці розповіли присутнім про найбільш поширені в дитячому середовищі адміністративні та кримінальні правопорушення, наголосили на відповідальності за їх вчинення та разом зіграли в інтерактивну карткову гру «Фото-фішка», яка розвиває швидкість, пильність, вміння виявляти та вирішувати проблеми.

Поліцейські закликали підлітків не вдаватись то протиправних дій, а організовувати своє дозвілля більш корисно та вести здоровий спосіб життя.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux