Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Одещини формують у дітей навички безпечної поведінки та правосвідомість
Опубліковано 13 вересня 2024 року о 10:30

Нещодавно поліцейські провели уроки у школах Одеси. Долучилися до них і працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Правоохоронці говорили з учнями про особисту безпеку під час різних життєвих ситуацій, дитячу злочинність, як уберегтися від правопорушників.

Демонструючи макети дорожніх знаків, поліцейські нагадали юним одеситам, що перетинати дорогу слід по пішохідному або підземному переходу, на зелений сигнал світлофора. Закликали гратися подалі від проїзної частини, а у темну пору доби користуватися світловідбиваючими елементами.

За допомогою відеопрезентації та інтерактивної тематичної гри правоохоронці ознайомили школярів із видами булінгу – фізичним, вербальним, соціальним, кібербулінгом. Дітям наголосили, що агресивна поведінка, принижування або залякування неприпустимі, тож при будь-яких проявах цього ганебного явища, необхідно негайно звертатися по допомогу до батьків, вчителів, поліцейських.

Також поліцейські акцентували увагу дітей на проблемі домашнього насильства. Пояснили їм, що воно має не лише фізичні прояви, а й психологічні, економічні та сексуальні. Коли в сім’ї хтось когось кривдить, треба негайно йти до поліції або до дорослого, якому довіряєш.

Торкнулися поліцейські й теми шкідливих звичок – куріння, вживання алкоголю та наркотиків, які не тільки мають згубний вплив на людській організм, але і тягнуть за собою правові наслідки. Правоохоронці зазначили школярам, що будь-який протиправний вчинок може обернутися адміністративною чи кримінальною відповідальністю, які настають з 16-ти років, а у деяких випадках – з 14-ти. Якщо дитина не досягла цього віку – відповідальність несуть батьки або інші дорослі, які їх замінюють.

Також співробітники ювенальної превенції і рятувальники повторили з юними одеситами алгоритм дій при сигналі «Повітряна тривога». Правила евакуації з приміщення відпрацювали на практиці. Під умовне сповіщення про загрозу небезпеки школярі, виконуючи настанови правоохоронців, організовано спустилися в укриття і залишили його тільки після того, як пролунав сигнал «Відбій» та дозволили дорослі.

«Турбота про дітей – наш найголовніший обов’язок. Ми дбаємо про те, аби юне покоління було всебічно обізнаним, правосвідомим, чуйним та справедливим», - сказала начальниця сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Лариса Ільницька.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux