Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальна поліція Одещини: «Не можна дозволити ворогові використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні»
Опубліковано 01 березня 2023 року о 15:15

Нині набуває штучного поширення новий молодіжний рух, що пропагує вирішення конфліктних ситуацій силою. Це – ніщо інше, як спроба  російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію в Україні за участю однієї з найуразливіших категорій населення – дітей, втягнувши їх у протиправну діяльність.

За словами ювенальних поліцейських, які працюють з дітьми, ситуація, що склалася в нашій країні у зв’язку з агресією російської федерації, має негативний вплив на українських дітей та молодь. Вони стали вразливішими не лише через психологічний тиск та травми від постійних обстрілів. Нестабільний навчальний процес, через повітряні тривоги та відключення електроенергії, сприяють тому, що діти більше часу проводять в інтернет-мережі або на вулицях і стають «мішенями» для зацікавленех сторонніх осіб, які спеціально провокують до протиправної, девіантної та деструктивної поведінки.

Правоохоронці оперативно відслідковують ситуацію та встановлюють джерела фінансування і адміністраторів каналів субкультури, а також організаторів зібрань підлітків. Проводять роз’яснювальну роботу з освітянами та учнівською молоддю. Закликають батьків та законних представників приділяти більше уваги дітям, цікавитися не тільки їхніми успіхами у навчанні, а й дозвіллям.

«Цікавтеся інтересами дітей, які вони проявляють у вільний час, колом друзів та спілкування. Забезпечте безпеку дітей не лише вдома, а й на вулицях та в інтернет-просторі. Спілкуйтеся зі своїми дітьми. Користуйтеся виключно офіційними джерелами інформації та бережіть дітей від інформаційного впливу», - закликає батьків та законних представників начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Чалова.

Також поліцейська наголосила на тому, що адміністративним та кримінальним законодавством передбачена відповідальність батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux