Портал в режимі тестування та наповнення
Як впроваджується Служба освітньої безпеки на Одещині: запитали думки дітей, батьків та освітян
Опубліковано 18 вересня 2024 року о 10:00

Нині офіцерами СОБ забезпечені 24 навчальні заклади регіону. Вони слідкують за безпекою та правопорядком у школах, здійснюють просвітницьку та наставницьку роботу з учнями, запобігають вчиненню правопорушень відносно учасників освітнього процесу.

Начальник відділу організації служби освітньої безпеки ГУНП в Одеській області Ангеліна Петелько зазначила, що СОБ – це новий підхід співпраці поліції зі школами, якого вимагає сьогодення. В подальшому правоохоронці розширюватимуть безпековий проєкт на всі заклади середньої освіти. Більше того, посилюватимуть заходи безпеки, зокрема рамками металодетекторів, сигналізаціями, відеоспостереженням.

А тепер йдемо у навчальні заклади дивитися, як усе відбувається на практиці. У першому ж ліцеї бачимо, які інспекторка служби освітньої безпеки Єлизавета Касіяник здійснює огляд будівлі та прилеглої території щодо наявності небезпечних предметів, які можуть нести загрозу життю і здоров’ю учасників навчального процесу. Після цього поліцейська зустрічає дітей, які сходяться на уроки. Учні вже звикли, що їх супроводжує представник поліції, сприймають його як захисника та наставника, охоче спілкуються з ним на теми, які їх турбують.

«Мені подобається, що ми маємо змогу у будь-який момент запитати поліцейського, як поводитися у тій чи іншій ситуації. Він завжди поряд, і це дає нам відчуття захищеності», - поділилась враженнями щодо наявності інспектора СОБ у своєму ліцеї одна зі старшокласниць Карина.

А мати учениці, Олена, вбачає переваги навчальних закладів, у яких присутня поліція, адже вона забезпечує надійний захист їхнім дітям від протиправних посягань і дисциплінує молодь. 

Директорка ж ліцею Світлана Зубрицька додає до батьківської думки, що наявність у навчальному закладі інспектора СОБ дає можливість освітянам організувати безпеку освітнього процесу. Неабияку роль він відіграє і у вихованні правової свідомості дітей, налагодженні дисципліни у шкільному середовищі та водночас формує довіру до представників правоохоронних органів. 

«Продовжуємо впроваджувати безпековий проєкт. Наша мета – зробити кожну школу Одещини безпечною для дітей та виховати покоління, яке поважатиме права та законні інтереси інших», - підсумувала начальник відділу організації служби освітньої безпеки обласної поліції Ангеліна Петелько.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux