Портал в режимі тестування та наповнення
Як обрати автошколу для навчання — поради Головного сервісного центру МВС
Опубліковано 03 вересня 2024 року о 10:15

Осінь – ідеальний час для навчання та опанування нових знань та навичок.  Діти йдуть до школи, студенти – у виші, а майбутні водії – в автошколи. Вміння керувати автівкою залежить не лише від здібностей учня, а й від майстерності вчителя та наставника з водійської справи. 

Якщо до теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС можна підготуватися самостійно, то практику потрібно опановувати лише в акредитованій автошколі. І тут постає питання, як вибрати навчальний заклад, що готує кваліфікованих водіїв.

За місцем розташування

Підібрати автошколу можна за місцем розташуванням. Наприклад, ближче до дому чи до роботи. Знайти акредитований навчальний заклад для підготовки водіїв можна на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням. Там подано назви автошкіл, контакти, адреси та категорії транспортних засобів, на яких здійснюється навчання. Також можна скористатися інтерактивною мапою автошкіл.   

За наявними транспортними засобами

Обрати автошколу можна і за транспортними засобами, на яких здійснюється навчання. Легкове авто чи вантажне, мотоцикл чи мопед, марки та рік випуску – вся інформація за посиланням. Тож можна проаналізувати, на яких автівках вчаться майбутні водії, та обрати ідеальний варіант для себе.

За спеціалістами

Від професіоналізму інструктора залежить, як учень буде здобувати нові знання та як реагувати на ту чи іншу ситуацію на дорозі. За посиланням можна перевірити, чи має інструктор акредитацію, та яку діяльність може здійснювати – практичне, теоретичне навчання чи лекції по медицині. 

За відгуками

Не соромтесь розпитати своїх знайомих, які навчалися в автошколах, про їхній досвід. Також можна поцікавитися думкою користувачів соціальних мереж.

Автошколи для осіб з інвалідністю

Окремою категорією є «Автошколи для осіб з інвалідністю». Це унікальний проєкт, реалізований МВС України у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його мета – створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Наразі в Україні функціонують 7 автошкіл для осіб з інвалідністю, де майбутні водії можуть пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії B: у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському та Кривому Розі. Також запущено навчання на категорію С1 у Дніпрі. У цих школах є інклюзивні класи та спеціально обладнані автівки під потреби учня. 

Яку б автошколу Ви не обрали, головний секрет успіху – бажання вчитися та сумлінне виконання завдань. Приборкати педаль зчеплення, опанувати різні методи паркування, навчитися рушати під гірку, відпрацювати управління коробкою передач до автоматизму, – тяжко у навчанні, легко на іспиті. 

Нагадаємо, практичне навчання в автошколі на легковій машині з механічною коробкою передач має становити не менше 40 годин, на машині з автоматичною коробкою передач – не менше 38 годин водіння. Після успішного складання внутрішнього іспиту в автошколі, кандидат у водії має скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. 

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.      


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux