Портал в режимі тестування та наповнення
Вивозили українців за кордон у багажнику автомобіля: одеські правоохоронці викрили двох іноземців у сприянні незаконному виїзду з України чоловіків призовного віку
Опубліковано 11 серпня 2023 року о 15:00

Зловмисники – громадяни сусідньої країни віком 38-ми та 26-ти років. Іноземців поліцейські затримали в процесуальному порядку та повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували схему нелегального вивезення військовозобов’язаних українців за кордон співробітники відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 та Державної прикордонної служби під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці встановили, що фігуранти, підшукавши двох одеситів, охочих покинути країну, гарантували їм безперешкодний перетин кордону на своєму автомобілі за 3000 доларів США винагороди з кожного. Чоловіки зустрілися зі зловмисниками на виїзді з міста, де, за їхньою вказівкою, розмістилися у схованці в багажному відділенні їхньої автівки і вирушили за призначенням. У такий спосіб іноземці перевезли клієнтів через транзитну зону сусідньої країни, а поблизу державного кордону їх затримали правоохоронці.

Поліцейські вилучили під час обшуку в транспортному засобі фігурантів 800 доларів США, отримані ними в якості завдатку за свої послуги, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили правопорушникам про підозру у сприянні в незаконному переміщенні осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває», - розповів начальник слідчого відділу територіального відділення поліції Павло Гавришко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux