Портал в режимі тестування та наповнення
Вивели з вагона на перон і пограбували: поліцейські оперативно затримали двох жителів Одеси, які відібрали майно у пасажирки потяга
Опубліковано 09 жовтня 2023 року о 13:45

Правопорушники завдали потерпілій матеріальну шкоду у розмірі більше 600 тисяч гривень. Чоловікам повідомили про підозру за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі.

Подія сталася ввечері на одній із платформ одеського залізничного вокзалу. Зловмисники за попередньою змовою зайшли до одного із купе потяга, у якому знаходилася 42-річна жителька іншої області. Побачивши підозрілих незнайомців, пасажирка взяла пакети з золотими прикрасами та грошима, аби тримати їх у полі зору, деякі сховавши в одяг. Спільники ж, які вже мали намір чимось поживитися, вивели жінку з вагона, силою відібрали у неї частину майна і втекли.

Потерпіла чинила опір нападникам, відбитися від них їй намагався допомогти і один із очевидців. Заволодіти усіма речами правопорушникам завадили, а от зупинити їх все ж таки не вдалося. Загалом спільники завдали жінці матеріальну шкоду на суму понад 600 тисяч гривень.

Вжитими заходами оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та відділу поліції  № 2 Одеського районного управління поліції № 1, за сприяння аналітиків управління кримінального аналізу обласної поліції, встановили правопорушників та місце їхнього перебування того ж вечора. Це – жителі Одеси 35 та 36 років, обидва мають кримінальне минуле, зокрема були судимі за грабежі та умисне знищення чужого майна. Місцезнаходження награбованого ними встановлюється.

На підставі зібраних доказів, слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.  Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Слідство триває.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux