Портал в режимі тестування та наповнення
Вимагав неправомірну вигоду з перевізників: на Одещині правоохоронці затримали працівника управління боротьби з контрабандою ДМСУ (УТОЧНЕННЯ)
Опубліковано 23 січня 2023 року о 10:00

Правопорушника «взяли на гарячому», після того, як він отримав від перевізника хасидів 700 доларів США за безперешкодний митний та прикордонний контроль при переміщенні іноземців з України.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що співробітник Управління боротьби з контрабандою в Одеської Державної митної служби України вимагає з перевізників неправомірну грошову винагороду за не створення штучних перешкод при митному та прикордонному контролі.

Реалізувавши цю інформацію, охоронці правопорядку встановили, що фігурант висловив вимогу водієві, який займається перевозкою хасидів з Умані до Кишинева, про надання неправомірної вигоди у розмірі 150 доларів США за один мікроавтобус з пасажирами за безперешкодне переміщення іноземців через державний кордон України.

Правопорушника затримали на пункті пропуску «Старокозаче-Тудора», коли він  отримав від перевізника 700 доларів США.

В ході обшуку за місцем служби та проживання зловмисника правоохоронці вилучили гроші у вигляді національної валюти України та національних валют інших країн, отриманих злочинним шляхом, мобільні телефони, флешносії, інші предмети, які зберегли сліди вчинення злочину.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. 

Зазначимо, що вимагання службовою особою неправомірної вигоди, згідно з санкцією ч. 3 ст. 368 ККУ, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом працівників Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Триває слідство.

УТОЧНЕННЯ: до правопорушення причетний співробітник Управління боротьби з контрабандою в Одеської Державної митної служби України, а не Державної міграційної служби України.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux