Портал в режимі тестування та наповнення
Викрали товару майже на чверть мільйона гривень: поліцейські затримали етнічну злочинну групу за підозрою у крадіжці з павільйону на промтоварному ринку
Опубліковано 22 грудня 2023 року о 09:15

Правопорушники забрали речі з торговельного контейнера і зачинили його, повісивши на двері нові замки замість пошкоджених, аби ніхто відразу не помітив злочину. Правоохоронці вилучили у зловмисників частину викраденого майна і повідомили їм про підозру. За скоєне чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі.

До поліції звернулася приватна підприємиця і повідомила, що у своєму павільйоні на промтоварному ринку вона виявила чужі навісні замки і нестачу 34 тюків зі шкарпетками, лосинами та колготами, вартістю майже 250 тисяч гривень.

Спільними заходами співробітники управлінь карного розшуку та кримінального аналізу ГУНП в Одеській області й Одеського районного управління поліції № 2 встановили, що до злочину причетні двоє жителів Одеського району етнічного походження. 

Спільники ретельно спланували свої дії – заздалегідь обрали торговельний контейнер, вдень запаркували мікроавтобус на території ринку, до якого мали вантажити викрадений товар, а вночі скоїли крадіжку. Щоб не привертати уваги до обікраденого павільйону і згаяти час правоохоронців, вони повісили на нього нові замки замість зламаних.

За силової підтримки батальйону поліції особливого призначення у правопорушників були проведені санкціоновані обшуки, в ході яких слідчі вилучили частину викраденого майна, а самих фігурантів затримано. 

Під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури поліцейські повідомили чоловікам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у сховище, вчиненій в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Підозрюваних затримано в процесуальному порядку. Слідчі клопочуть про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до даного злочину, та місцезнаходження решти викраденого майна.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux