Портал в режимі тестування та наповнення
Викрали, позбавили волі та катували колегу: поліцейські повідомили про підозру двом одеситам
Опубліковано 11 липня 2024 року о 10:30

Правопорушники звинуватили потерпілого у скоєнні крадіжки і у такий спосіб схиляли до зізнання. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Подія сталася наприкінці травня у Пересипському районі Одеси. До цього усі троє містян працювали разом на автобазі, де в одного з них були викрадені кілька сотень доларів. 58-річний «потерпілий» підозрював у злочині 25-річного колегу, але із заявою до поліції не звернувся. Натомість через кілька місяців він вирішив разом із 33-річним приятелем «вибити» у «крадія» зізнання.

Змовившись, зловмисники призначили молодикові зустріч біля універсаму на вулиці Хуторській. А під час посиденьок силою заштовхали його в автомобіль, відвезли додому до старшого чоловіка, де прив'язали мотузкою до батареї та почали бити, вимагаючи зізнання у крадіжці. Унаслідок протиправних дій спільників, потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Під ранок, коли зловмисники заснули, потерпілий розв’язав мотузку і вистрибнув із вікна квартири, розташованої на третьому поверсі житлового будинку. Впавши, він отримав закриті переломи п’яткових кісток, що відносяться до категорії тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

На вулиці постраждалий попросив допомоги у перехожих, які викликали йому бригаду швидкої допомоги. Лікарі госпіталізували чоловіка і повідомили про нього в поліцію.

Працівники територіального підрозділу поліції оперативно затримали правопорушників і вилучили мотузку, мобільні телефони та інші речові докази їхніх протиправних дій.

«Дочекавшись висновків низки експертиз, провівши інші слідчі заходи та зібравши доказову базу, ми, під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси, повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України – у викраденні та незаконному позбавленні волі людини, вчиненні за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань потерпілому, а також за ч. 2 ст. 127 цього ж кодексу – в умисному діянні, спрямованому на заподіяння особі сильного фізичного болю з метою примусити її вчинити дії, що суперечать її волі, у тому числі отримати інформацію чи зізнання, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді застави, яку вони вже сплатили. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 10-ти років», - розповіла старша слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олена Сарсакова.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux