Портал в режимі тестування та наповнення
Видавав себе за майстра з ремонту велосипедів: в Одесі поліцейські викрили зловмисника, який ошукав дев’ятьох громадян
Опубліковано 20 вересня 2024 року о 09:00

Правопорушнику повідомили про підозру у шахрайстві. Тепер йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Викрили зловмисника співробітники відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1. Отримавши повідомлення від потерпілих, поліцейські встановили, що 29-річний одесит, який в минулому році звільнився з місць позбавлення волі, де відбув п’ять років за крадіжку та заволодіння транспортним засобом, під вигаданим ім’ям розмістив на одному із популярних інтернет-сайтів оголошення щодо надання послуг з ремонту велосипедів. Протягом тижня до «майстра» звернулися дев’ятеро співмістян. У телефонних бесідах чоловік запевняв громадян, що може якісно та швидко виконати ремонтні роботи різної складності. Зустрічі з клієнтами він призначав неподалік від їхнього місця мешкання, забирав у них двоколісники і обіцяв зателефонувати за декілька днів, коли завершить ремонт. Поки люди чекали дзвінка, зловмисник блокував їхні номери, а велосипеди продавав за пів ціни.

Загалом аферист завдав потерпілим матеріальних збитків на суму майже 49 тисяч гривень.

Поліцейські розшукали правопорушника і вилучили в нього мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до шахрайства. Нині вживаються заходи щодо повернення потерпілим їхнього майна.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Валерія Мазуренко. 

Слідство триває. Процесуальне керівництво здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

Шановні громадяни, будьте обачні при замовленні послуг через інтернет. Не довіряйте майно людям, про яких нічого не знаєте. Перевіряйте відгуки про них, просіть показати документи, укладайте договір на послуги. Якщо ж вже стали жертвами шахраїв, звертайтеся в поліцію.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux