Портал в режимі тестування та наповнення
Власний досвід подолання життєвих труднощів став для поліцейського з Балти початком великої справи – волонтерства
Опубліковано 27 червня 2022 року о 16:00

Старший інспектор-черговий відділення поліції №1 Подільського РУП Микола Вишняков розповідає, що волонтерською діяльністю його дружина Вікторія почала займатися вісім років тому: після перенесеної ним тяжкої хвороби. Розуміючи, як складно долати труднощі на самоті, жінка почала допомагати нужденним.

«У мене не було іншого шляху, окрім як допомагати Вікторії,– ділиться спогадами правоохоронець. – Спочатку Віка організовувала збори коштів для хворих, потім до них додалися діти з небагатих сімей, яким купували шкільне приладдя та форму, подарунки та солодощі до свят. Вона жертвувала сімейні заощадження та долучала знайомих до добрих справ».

Одним з перших зборів, що найбільше запам'ятався Вишняковим, було погашення боргу родини, що утворився через хворобу і смерть матері.

«Той чоловік намагався спасти дружину, але після її смерті опинився у безвихідному становищі. Тож допомога, яку надали йому ми та наші знайомі була конче необхідна. Щоразу ми з дружиною обговорюємо, як і чим саме ми можемо допомогти конкретній людині. Це не обов'язково гроші, іноді потрібно налагодити комунікацію між тими, хто потребує допомоги і тими, хто може допомогти матеріально, надати професійну консультацію, пораду», - розповів Микола.

З початком військових дій підтримка знадобилася військовослужбовцям та вимушеним переселенцям. Вишнякові збирають речі, побутову хімію та предмети гігієни, продуктові набори, а їхня 10-річна дочка Кіра пише листи та малює листівки військовим на передову. Поспілкувавшись із дітьми-біженцями, яким довелося пережити жахи обстрілів та бомбардувань, Вікторія організувала їм зустріч із практикуючим психологом.

«Я роблю це, не чекаючи подяк, нагород та похвали. Адже допомагаючи нужденним, ми допомагаємо собі - зміцнити та зберегти сім'ю, стати щасливими, навчити власних дітей бути чуйними. І хто знає, може у найважчий момент життя і нам хтось прийде на допомогу, а не пройде байдуже,- ділиться своїми думками Вікторія. - Звичайно, я дуже вдячна своєму чоловікові, який мене розуміє, і разом ми є прикладом для нашої донечки».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux