Портал в режимі тестування та наповнення
Відпрацювання «Нічне місто» продовжується: цього тижня профілактичні рейди були проведені у Хаджибейському районі Одеси
Опубліковано 07 жовтня 2023 року о 17:15

Забезпечення громадської безпеки і порядку, заходів правового режиму воєнного стану поліцейські здійснювали спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та представниками громадських формувань.

Заступник начальника ГУНП в Одеській області полковник поліції Денис Захарченко провів об’єднаний інструктаж всіх підрозділів, задіяних на відпрацювання, та наголосив на завданнях правоохоронців – недопущенні скоєння правопорушень, забезпеченні безпеки громадян та стабільної оперативної обстановки на території міста.


Під час проведення комплексних оперативно-профілактичних заходів правоохоронці патрулювали вулиці, сквери та парки району, перевіряли автотранспорт, підозрілих громадян та таких, які перебувають на превентивних обліках поліції, зокрема раніше судимих, кривдників та власників зброї, контролювали обмеження і заборони щодо продажу алкогольних напоїв та своєчасного припинення роботи кафе, ресторанів, магазинів та інших закладів у сфері обслуговування, вживали заходів щодо відпрацювання місць, де могли перебувати розшукувані за підозрою у злочинах особи. Особлива увага приділялась неповнолітнім жителям Одеси, які у темну пору доби перебували на вулиці без супроводу дорослих. Поліцейські ретельно стежили за дотриманням комендантської години та правил дорожнього руху.

Загалом було перевірено майже 1000 людей, більше 400 транспортних засобів та до 50 торговельних і розважальних закладів.

Під час відпрацювання правоохоронці розкрили ряд кримінальних правопорушень, серед яких незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів і психотропних речовин без мети збуту.

Також було складено низку адміністративних матеріалів, зокрема за дрібне хуліганство; невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей; порушення правил адміністративного нагляду; доведення неповнолітнього до стану сп'яніння; поява у громадських місцях у п'яному вигляді; порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння; перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху; порушення правил перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами; керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції; вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

Крім того, правоохоронці виявили 86 порушників комендантської години.

Подібні профілактичні відпрацювання триватимуть і далі. Закликаємо громадян відповідально ставитися до діючих обмежень, не ігнорувати вимоги чинного законодавства та з повагою реагувати на настанови поліцейських.

Нагадаємо: до цього відпрацювання Одеси під умовною назвою «Нічне місто» правоохоронці проводили у Київському та Приморському районах Одеси.


Одеське районне управління поліції № 1



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux