Портал в режимі тестування та наповнення
Відносно матері 11-річного хлопчика з Білгород-Дністровського району, який не ночував удома, поліцейські склали адміністративні матеріали за статтею 184 КУпАП
Опубліковано 07 лютого 2023 року о 16:40

Після сварки з приводу уроків дитина втекла  і провела ніч у занедбаному сараї. Правоохоронці знайшли зниклого з переохолодженням.

Нагадаємо: вчора, 6 лютого, пізно ввечері на спецлінію «102» звернулася жителька Шабівської сільської об’єднаної територіальної громади і повідомила про зникнення сина.

«Пошуки малолітнього тривали 11 годин. Поліцейські територіального відділу поліції шукали зниклого у знайомих, сусідів, покинутих будівлях, на околицях села. Хлопчика знайшли близько 9-ї години ранку в занедбаному сараї, де він ховався в соломі. Його зігріли та передали лікарям, які діагностували в нього переохолодження. Нині здоров'ю дитини нічого не загрожує, вона знаходиться вдома», - повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці з’ясували, що хлопчик втік із дому, коли посварився з мамою під час виконання домашніх завдань.

Сім'я, в якій, окрім 11-річного, виховується ще 7-річний хлопчик, раніше у поле зору правоохоронців не потрапляла. З матір'ю та вітчимом дітей поліцейські провели профілактичну бесіду. Відносно жінки склали протокол за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста (850 – 1700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також ювенальні поліцейські пояснили маленькому втікачеві, до чого міг призвести його необдуманий вчинок, і попросили не тікати від проблем, а вирішувати їх, адже від успіхів у навчанні залежить його майбутнє. З приводу питань безпеки правоохоронці закликали хлопця звертатися по допомогу до них, вчителів – будь-кого, кому він найбільше довіряє.

Інформацію про родину буде передано до служби у справах дітей для встановлення контролю за нею.

Дуже просимо батьків будувати з дітьми, особливо підліткового віку, довірливі та рівноправні стосунки, в конфліктах стримувати себе та шукати компроміси. 

У випадку, якщо дитина зникла – не гайте час, відразу звертайтеся до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102».

Білгород-Дністровський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux