Портал в режимі тестування та наповнення
«Відкинув усі думки про відпочинок, бо маю захищати родину, дім та державу», - поліцейський зі стрілецького батальйону поліції Одещини Віталій Нагорний
Опубліковано 31 липня 2024 року о 16:20

Він все життя пропрацював у правоохоронних органах і вже має право піти на пенсію. Втім, через складну ситуацію в країні вирішив не сидіти вдома, а зробити свій внесок у наближення Перемоги.

Ключову роль у виборі фаху Віталієм Нагорним зіграв його батько, який свого часу майже 30 років прослужив українському народові та пішов на заслужений відпочинок ветераном МВС. В армійські роки Віталій проходив службу у військово-повітряних силах ЗСУ, а потім у підрозділах дільничних офіцерів та оперативних чергових правоохоронних органів на Березівщині.

«Пам’ятаю, як влітку 2008 року після важкої добової зміни повернувся додому, а до мене з криками про допомогу прибігла 8-річна сусідка. Дівчинка повідомила, що її тата вдарив ножем у живіт його знайомий, з яким вони разом розпивали спиртні напої. Я побіг на місце події та виявив скривавленого потерпілого та зловмисника. Останній, побачивши мене, почав тікати. Надавши пораненому першу долікарську допомогу і викликавши «швидку», я сів на велосипед і наздогнав злочинця. Це був громадянин Молдови, який намагався покинути Україну. Наскільки я пам'ятаю, потерпілий, на жаль, помер у лікарні, а злочинцю присудили сім років позбавлення волі», - згадує найгарячіші моменти зі служби правоохоронець.

Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Віталій Нагорний у складі зведеного загону поліції Одещини долучився до проведення стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонщини.

«Назавжди закарбовані в моїх спогадах страшні картини – нещадні ворожі обстріли, поранене мирне населення, знищені та палаючі будинки, автівки, українська земля. Ми виїжджали на місяця влучань, діставали з-під завалів людей та тварин, евакуйовували їх у безпечніші місця, періодично навідувались до людей, які потребували додаткової уваги, зокрема діток, намагались приділити їм більше часу, допомогти бодай елементарними речами, підняти настрій смаколиками», - розповідає про свою роботу в сусідньому регіоні майор поліції.

Цьогоріч він добровольцем вступив до стрілецького батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області. Наразі проходить навчання, яке включає тактичну та стрілецьку підготовку, після чого виконуватиме бойові завдання та даватиме відсіч ворогу у складі стрілецьких бригад Національної поліції України. Каже: про відпочинок не може бути й мови, коли треба захищати сім’ю та державу.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux