Портал в режимі тестування та наповнення
Відібрали у потерпілих мобільні телефони: поліцейські викрили двох грабіжників
Опубліковано 28 серпня 2024 року о 16:30

Слідчі вилучили чуже майно у правопорушників, а їм самим повідомили про підозру. За скоєне фігурантам загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Одна подія сталася в Одесі. Як повідомила старша слідча Одеського районного управління поліції № 1 Катерина Боратинська, вранці на одному з майданчиків у Київському районі випадково зустрілися двоє малознайомих чоловіків, і один попросив в іншого телефон, аби подивитись в інтернеті якусь інформацію. Втім, скориставшись мобільником, чоловік мовчки встав і пішов геть з чужим майном. Власник телефона попросив повернути йому гаджет, але у відповідь почув погрози про фізичну розправу.

Друга подія сталася в одному з сіл Дачненської територіальної громади. Начальник відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Олексій Карпов повідомив: до двох товаришів, які сиділи в альтанці біля домоволодіння, що належить одному з них, підійшов незнайомець. А в ході спілкування один із приятелів посварився з відвідувачем, вдарив його рукою в обличчя, забрав у нього телефон, який випав з кишені, і втік.

Обидва потерпілі одразу ж попросили перехожих подзвонити в поліцію. Отримавши детальний опис правопорушників та приблизний напрямок їх втечі, правоохоронці «по гарячих слідах» розшукали їх і вилучили у них чужі телефони вартістю чотири та шість тисяч гривень.

Один правопорушник – 27-річний одесит, який вже має судимість за крадіжку та перебуває на іспитовому терміні, а другий – 24-річний житель Дачненської ОТГ.

Фігуранти були затримані. Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України. Залежно від скоєного, йдеться про відкрите викрадення чужого майна (грабіж), зокрема поєднаний з погрозою застосування насильства і з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений в умовах воєнного стану, повторно. Правопорушникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Старшому за віком чоловіку суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тисяч гривень, а молодшому – у вигляді нічного домашнього арешту.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси та Біляївської окружної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами ОРУП № 1 та ОРУП № 2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux