Портал в режимі тестування та наповнення
«Від початку війни рівень злочинності в Україні знизився», – Ігор Клименко в інтерв’ю Reuters
Опубліковано 03 квітня 2023 року о 09:19

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України інформаційному агентству Reuters. Також в інтерв’ю обговорили російські злочини, шахрайство, облік зброї, колаборантську діяльність та стабілізаційні заходи на звільнених територіях.

За словами очільника МВС України, впродовж 13 місяців після повномасштабного вторгнення Росії кількість злочинів за деякими видами скоротилася на 50%. Водночас Національна поліція також зафіксувала десятки тисяч звинувачень у воєнних злочинах проти російських військових.

«Ситуація зі злочинністю сьогодні в нашій країні повністю контрольована. Це пов'язано з тією досить серйозною роботою, яку ми провели з першого дня війни», - сказав Ігор Клименко в інтерв'ю.

Коли російські війська прямували на Київ, Уряд закликав українців взяти до рук зброю, було роздано «тисячі гвинтівок і рушниць цивільним силам оборони в столиці та інших містах», - зазначає агентство.

За словами Ігоря Клименка, більш ніж через рік уся ця зброя перебуває на обліку, як і інша зброя, яка вже була в українців [до вторгнення].

Утім Міністр зауважив, що правоохоронці стикаються зі спробами шахраїв обдурити людей, які евакуюються з прифронтових районів. Вони є особливо вразливими, оскільки відчайдушно прагнуть знайти нове житло.

«Клименко сказав, що було розпочато просвітницькі кампанії, щоб допомогти захистити таких людей, і Україна ділиться інформацією з іншими [іноземними] поліцейськими силами, щоб допомогти захистити українців, які втекли за кордон», - пише видання.

Агентство Reuters нагадало, що Ігор Клименко обійняв посаду виконувача обов’язків Міністра в січні після того, як його попередник загинув у катастрофі гелікоптера, і був затверджений на посаді наступного місяця. До цього з вересня 2019 року він був головою Національної поліції.

Клименко відзначив, що поліція одразу заходить на деокуповані території, щоб захистити жителів від злочинців: «Ми маємо справу зі злочинцями, які досі залишаються на деокупованих територіях у Харківській та Херсонській областях, де ми хочемо допомогти людям почуватися максимально безпечно після того, як російські окупаційні війська були вигнані з цих територій».

Видання пише, що Клименко зазначив, що правоохоронні органи перевіряють ймовірних колаборантів.

За його словами, поліція відіграє значну роль у документуванні воєнних злочинів, скоєних на територіях, окупованих російськими військами, і Україна також розпочала боротьбу з корупцією.

Клименко наголосив, що наразі Національна поліція задокументувала близько 70 000 воєнних злочинів.

Читати повний текст інтерв'ю

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux