Портал в режимі тестування та наповнення
«Велосипедист – водій, тому повинен дотримуватися Правил дорожнього руху», - Дмитро Слюта
Опубліковано 18 листопада 2023 року о 10:30

Ми продовжуємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП на наших дорогах. Сьогодні майор поліції говоритиме про правила руху для двоколісних транспортних засобів.

Поліцейський наголошує, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється з 14-річного віку. Велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду білого кольору, по боках – помаранчевого, позаду – червоного. Для руху у темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Також слід взяти до уваги, що якщо велосипедисти рухаються групами, то вони повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху. 

– Загалом рух по проїзній частині на велосипедах, мопедах, гужових возах (санях) і вершникам дозволяється лише в один ряд по правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли виконується об'їзд. Поворот ліворуч та розворот дозволяється на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Можна їхати і по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам, - пояснює Дмитро Слюта.

Також майор поліції зауважує: якщо велосипедисти рухаються по велосипедній доріжці і вона перетинає дорогу поза перехрестям, керманичі двоколісників зобов'язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.

Крім того, варто пам’ятати щодо вантажу, який може перевозити велосипедист: він не повинен заважати водієві керувати двоколісником, а також не повинен створювати перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

– Пам'ятайте, що тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі. Правила дорожнього руху - це Закон, і його необхідно дотримуватися, - підсумував поліцейський.

У наступному відео начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області Дмитро Слюта говоритиме про нововведення для їзди за містом та у місті.

Для тих, хто не бачив минулі відео, нагадаємо: у них йшлося про статистику ДТП та смертності на дорогах, причини виникнення автопригод загалом та причини дитячого травматизму на автошляхах зокрема, правила маневрування та проїзду пішохідних переходів, правила руху вночі, у негоду та тунелях.


Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux