Портал в режимі тестування та наповнення
Велосипед у дитини та гроші у знайомого: поліцейські відправили на лаву підсудних двох крадіїв
Опубліковано 09 вересня 2024 року о 12:20

Правопорушники – чоловік та жінка. Обоє мають судимості. Щодо чоловіка суд вже виніс рішення про позбавлення волі.

У червні 41-річний житель Одеси, гуляючи містом Чорноморськ, побачив біля входу в магазин спортивний велосипед, який належав 9-річній дівчинці. Поки дитина скуповувалась з мамою в крамниці, зловмисник пошкодив захисний ланцюг на двоколіснику і поїхав на ньому геть. Невдовзі жінка сповістила про подію поліцію. Загальна сума заподіяного родині збитку склала майже 10 тисяч гривень.

Вжитими заходами поліцейські встановили та розшукали правопорушника. Він відбув у місцях позбавлення волі п’ять з половиною років за грабіж та розбій. Викрадений велосипед чоловік продав перехожому, а виручені кошти витратив.

Друга ситуація сталася в серпні. До поліції звернувся житель одного з населених пунктів Андрієво-Іванівської громади з заявою про крадіжку 13500 гривень. Чоловік виявив зникнення грошей з гаманця, коли приїхав на автівці в магазин, скупився і підійшов до каси.

Вже наступного дня поліцейські встановили, що кошти були викрадені у чоловіка вдома 42-річною раніше судимою за майнові злочини односельчанкою, яка періодично допомагала йому по господарству. Перед тим, як потерпілий мав їхати до крамниці, жінка прийшла до нього і тишком зазирнула в салон автівки, яка стояла у дворі відчиненою. Виявивши там гаманець, зловмисниця забрала з нього готівку і пішла з двору. 500 гривень були витрачені нею на алкоголь, а залишок, 13 тисяч гривень, правоохоронці вилучили і повернули власнику.

Обом правопорушникам слідчі висунули обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема поєднаній з проникненням у сховище та скоєній повторно. Обвинувальні акти за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України були скеровані до суду. Матеріали відносно чоловіка суд вже розглянув, визнав його винним у крадіжці і призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Також суд зобов’язав засудженого відшкодувати завдану потерпілій майнову шкоду. Матеріали щодо жінки на розгляді.

Зауважимо, що максимальне покарання за крадіжку – до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Одещини

(за матеріалами ОРУП № 2 та Березівського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux