Портал в режимі тестування та наповнення
Вдарив односельця заточкою: поліцейські повідомили про підозру у хуліганстві жителю Одеського району
Опубліковано 26 серпня 2023 року о 12:30

Зловмисник у нетверезому стані порушував у магазині громадський порядок, чіпляючись до відвідувача. А коли потерпілий відсахнувся, не бажаючи мати з ним справу, той зненацька завдав йому удар у шию саморобною заточкою з лезом. На щастя, поранення було не смертельним. Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі.

Подія сталася вдень в одній із продовольчих крамниць у селі Великий Дальник. 47-річний місцевий житель, прийшовши у магазин у стані сп’яніння і помітивши 42-річного знайомого, став прискіпуватися до нього. Громадянин не став підтримувати з ним розмову, намагався уникнути конфлікту. Однак, нетверезий чоловік дістав саморобну заточку і зненацька вдарив його нею у шию. 

Схопившись за рану, з якої юшила кров, потерпілий вийшов з торговельного закладу та дістався свого дому, де уже очікував «швидку» та поліцію, яких на місце викликала продавчиня. Зловмисник, у свою чергу, попрямував до свого дому продовжувати далі вживати алкоголь.

Лікарі діагностували потерпілому колоте непроникаюче поранення передньої поверхні шиї. На щастя, госпіталізація чоловіку не знадобилася, він знаходиться на амбулаторному лікуванні.

Поліцейські ж затримали правопорушника за місцем мешкання, де провели обшук і вилучили знаряддя вчинення злочину, одяг та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Чоловіка перевірили на стан сп’яніння, у його організмі було виявлено 2,2 проміле алкоголю.

"За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські,  слідчі Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом прокурорів Біляївської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство”, - розповів т.в.о. заступника начальника Одеського районного управління поліції № 2 - начальника слідчого відділу Олег Шпитко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux