Портал в режимі тестування та наповнення
Вдарив ножем і відібрав гроші: в Одесі поліцейські затримали зловмисника, який скоїв розбійний напад на переселенця
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:15

Озброєний та нетверезий правопорушник, намагаючись уникнути  відповідальності, почав переховуватися. Вжитими оперативно-розшуковими заходами працівники управління карного розшуку та відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 за силової підтримки працівників батальйону поліції особливого призначення розшукали його та затримали. За скоєне чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 15-ти років із конфіскацією майна.

Розбійний напад був скоєний на 36-річного переселенця у квартирі, яку він винаймав на вулиці Розумовській. Громадянин запросив у гості 24-річного знайомого, з яким випадково зустрівся на вулиці, а під час вживання алкогольних напоїв між ними раптово виник конфлікт. Гість, який вже був у стані сп’яніння, завдав потерпілому удар ножем у плече, а далі, погрожуючи тим самим ножем, забрав у нього 7000 гривень і втік.

Зважаючи на загрозу громадській безпеці, групи поліції були посилені спецпризначенцями та скеровані на розшук і затримання небезпечного злочинця.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, поліцейськими були проведені розшукові заходи в хостелі для переселенців на Соборній площі, де, за оперативною інформацією, міг переховуватися правопорушник.

На прохання поліцейських відчинити двері, охоронець хостелу відмовився та зателефонував на спецлінію «102», де йому підтвердили, що тривають оперативно-розшукові заходи і до них дійсно прибула поліція. Проте й після підтвердження диспетчером інформації про розшукові заходи охоронець знову відмовився допустити поліцейських до приміщення. Враховуючи, що зловмисник озброєний і перебуває у стані сп’яніння, не виключалася ймовірність загрози життю та здоров’ю мешканців хостелу, тому правоохоронці не могли ризикувати їхнім життям і самостійно відчинили вхідні двері, адже озброєний зловмисник міг погрожувати переселенцям.

Під час огляду приміщення дружина охоронця накинулася ззаду на поліцейського і схопилася за його вогнепальну зброю. Це послугувало приводом для правоохоронця застосувати до неї заходи фізичного впливу.

Наразі зловмисник затриманий поліцейськими. За місцем його перебування та у квартирі, де був скоєний ним розбійний напад, правоохоронці вилучили речові докази його протиправних дій, у тому числі гроші, закривавлену футболку та ніж.

Фігурант затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Тривають подальші слідчі дії.

Також зазначимо, що керівництво ГУНП доручило провести службове розслідування, в рамках якого буде надана оцінка діям усіх сторін подій, що відбулися у хостелі.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux