Портал в режимі тестування та наповнення
«Важливо, аби справа мого життя приносила користь суспільству» – дільничний офіцер поліції Одещини, професор кафедри адміністративного права ОДУВС Руслан Карагіоз
Опубліковано 11 квітня 2023 року о 14:15

Понад 22 роки тому поліцейський присягнув на вірність українському народові. В правоохоронних органах він успішно поєднує свої службові обов’язки з викладацькою діяльністю у спеціалізованому ВНЗ. Правоохоронець переконаний: якщо можеш допомогти, маєш чим поділитися з суспільством – допомагай і ділись.

Руслан виховувався в родині військовослужбовців та вчителів, тому у своєму житті вдало поєднав ці професії, здобувши юридичну та педагогічну освіту. У 2005 році він вступив до лав правоохоронних органів, працював дільничним, а згодом почав ще й викладати в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

«У мене за плечима чималий досвід і я вважаю за потрібне ділитися ним із молодим поколінням. Переконаний, що в освітньому процесі важливо поєднувати теоретичні знання та практичні аспекти, аби майбутні поліцейські впевнено долали сучасні виклики повсякденної діяльності. Під час лекційних та семінарських занять ми вивчаємо з курсантами особливості застосування адміністративного законодавства під час здійснення своєї діяльності, юридичні наслідки при порушенні норм діючого законодавства, тонкощі при роботі застосування окремих норм права, що регулюють відносини між правоохоронцем та громадянином», - каже поліцейський.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України обсяг завдань у дільничного офіцера поліції значно виріс. В умовах сьогодення наш герой разом з працівниками інших підрозділів поліції, військовими та громадськими формуваннями здійснює заходи правового режиму воєнного стану. 

«Ми слідкуємо за дотриманням вимог комендантської години, забезпечуємо фільтраційні заходи на блокпостах, виявляємо причетних до диверсійної чи колабораційної діяльності осіб та, як і раніше, займаємося профілактикою та виявленням правопорушень, а також вирішенням питань взаємодії з населенням», - зазначає Руслан Карагіоз.

Нерідко поставлені завдання правоохоронці виконують в умовах фізичного та психологічного навантаження, робота поглинає все, не залишаючи часу на особисте  життя. Однак Руслан не покидає ні службу, ні викладацьку діяльність, ба більше, професійно займається спортом. Поліцейський вже більше восьми років у пауерліфтингу, бере участь у турнірах і нині є кандидатом у майстри спорту. 

«Для мене заняття спортом – це спосіб життя, - розповідає дільничний. – Силові вправи не просто зміцнюють здоров’я і розвивають витривалість, а неабияк дисциплінують та загартовують характер. Спорт залишається для мене дуже важливим. Не зважаючи на щільний графік роботи, я все ж знаходжу час для повноцінного тренування, аби підтримати свій фізичний та психоемоційний стан».

Розумний, спортивний, самовідданий, патріот своєї держави – гарний приклад для молоді, яку Руслан Карагіоз виховує у такому ж дусі.

«Усіх українців об’єднало розуміння своєї автентичності, яке довгий час було приглушене, а також жага до перемоги над російським агресором. На моє глибоке переконання, треба дуже постаратися, щоб зберегти в нас цю патріотичність і прищепити її майбутнім поколінням. Я, як поліцейський, викладач і патріот своє держави, зроблю для цього все від мене залежне».

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux