Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі відзначили дільничних офіцерів поліції
Опубліковано 18 червня 2022 року о 15:51

Урочистий захід відбувся з нагоди 99-ї річниці з Дня створення служби дільничних офіцерів поліції в системі МВС. З професійним святом правоохоронців привітали керівництво ГУНП в Одеській області, представники місцевої влади, ветерани органів внутрішніх справ і Національної поліції України.

Для дільничних немає сторонньої поліцейської роботи. Вони допомагають людям у всьому, що стосується їхньої безпеки, слідкують за правопорядком в громаді, попереджають та розкривають злочини. Нині, в умовах збройної російської агресії проти України, вони забезпечують й заходи правового режиму. Майже за 100-річну історію служби від рук злочинців загинуло восьмеро дільничних офіцерів правоохоронних органів. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

За сумлінне виконання службових обов’язків, протидію збройній агресії рф і злочинності в умовах воєнного стану, вагомий внесок у зміцнення правопорядку на території громади Одещини 48 представників служби дільничних були нагороджені почесними грамотами, відзнаками та цінними подарунками від Одеської міської ради, Головного управління Національної поліції в Одеській області, обласної профспілки атестованих працівників ОВС України.

Очільник поліції регіону Микола Семенишин привітав присутніх за дорученням керівництва Міністерства внутрішніх справ, Голови Національної поліції України, керівництва області і особисто.

«Щоденно більше 1000 громадян до нас приходять зі своєю бідою. І якщо брати в загальній структурі заяв та повідомлень, 90 % всіх звернень розглядають саме дільничні офіцери поліції. Саме дільничні формують авторитет поліції і я дуже вірю, що з кожним роком вони матимуть високу довіру і повагу. Слава дільничним і слава Україні», - зазначив Микола Семенишин.

Привітав дільничних офіцерів поліції і виконуючий обов’язки заступника Одеського міського голови Олег Бриндак. Він підкреслив, що дільничні найближче співпрацюють з органами місцевої влади і з року в рік отримують величезну підтримку у вирішенні безпекових питань громади, зокрема у відродженні поліцейських станцій, яких сьогодні на Одещині понад 70.

ДОВІДКОВО:

Загальна штатна чисельність працівників служби дільничних офіцерів поліції Одеської області становить майже 500 працівників. Практично кожне третє правопорушення розкривається співробітниками саме цієї служби та майже 90 % за їхньої безпосередньої участі. Для надання населенню поліцейських послуг у користуванні дільничних знаходиться 153 службових приміщення та 77 поліцейських станцій. У цьому році були відкриті три станції в Ізмаїльському, Березівському та Роздільнянському районах, чотири - в Одесі і заплановано відкриття ще 11 станцій та одного центру безпеки. За дільничними офіцерами поліції закріплено більше ста службових автомобілів, двадцяти одиниць мототранспорту, пів сотні бодікамер та двохсот логістичних пристроїв.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux