Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі відбулася робоча зустріч керівництва обласної поліції та представника правоохоронних органів Литовської Республіки
Опубліковано 12 травня 2023 року о 09:20

Сторони обговорили можливості співробітництва між поліцейськими установами у сфері охорони громадського порядку, прав і свобод людини та протидії злочинності.

Зустріч пройшла в рамках домовленості про співпрацю, яку у серпні 2022 року підписали керівники поліції України, Литви, Латвії та Естонії. Участь у ній взяли тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук, начальник відділу міжнародного поліцейського співробітництва Андрій Воробйов та радник відділу поліцейського співробітництва Департаменту поліції при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки Алвидас Медалінскас, який відповідає за розвиток тристороннього співробітництва України, Литви та Молдови.

Вони розглянули напрямки спільної роботи та обміну досвіду між фахівцями різних служб. Мова йшла про залучення іноземних спеціалістів для підвищення кваліфікації фахівців поліції діалогу за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки й порядку, організацію роботи поліцейських офіцерів громади на рівні європейських стандартів громадянського суспільства, а також можливості розвитку психологічної служби в поліції. 

Зі свого боку, литовські колеги зацікавилися досвідом, який отримали українські поліцейські під час повномасштабного вторгнення на територію їхньої держави військ російської федерації. Полковник поліції Іван Жук розповів гостю про процедуру документування військових злочинів рф та роботу поліцейських Одещини у складі зведеного загону, що несе службу на Херсонському напрямку. Також сторони обговорили визнання міста Клайпеда містом-побратимом Одеси в правоохоронній сфері.

«Впевнений, що у наших служб попереду плідна спільна робота, яка принесе користь. Обмін досвідом між вашими та нашими фахівцями стане безцінним для обох сторін і сприятиме інтеграції України в безпековий простір Євросоюзу», - сказав т.в.о. начальника ГУНП області Іван Жук, зазначивши, що правоохоронні органи Одещини вже мають позитивний досвід спільної роботи з іншими країнами.

Алвидас Медалінскас так само запевнив керівництво поліції Одеської області у своїй готовності сприяти розбудові двосторонніх відносин.

Подібні зустрічі плануються проводитися і надалі


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux