Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські затримали громадянина сусідньої країни за незаконні оборудки з особливо небезпечним наркотичним засобом
Опубліковано 29 липня 2024 року о 12:05

Нині зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Йому загрожує від шести до десяти років увʼязнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що 22-річний іноземець, який мешкає в Одесі на підставі посвідки про тимчасове проживання, займається збутом заборонених в обігу речовин. Зловмисник незаконно придбав особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс та підшукав у соціальних мережах покупців.

Поліцейські задокументували чотири оборудки, які молодик провів біля свого помешкання у Київському районі міста. Загалом правопорушник заробив на продажі чотирьох пакетиків з канабісом понад дві тисячі гривень, які отримав від «клієнтів» на банківський рахунок.

Затримали наркоторговця «на гарячому» після останньої оборудки. З незаконного обігу вилучили увесь збутий ним «товар». Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта в якості речових доказів його протиправної діяльності було вилучено ще чотири пакетики з канабісом та банківську картку, на яку надходили кошти, а також мобільний телефон та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Належність вилучених речовин до особливо небезпечного наркотичного засобу підтвердили за допомогою експертного дослідження та експрес-тесту.

«Зібравши достатню кількість доказів, ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому повторно. Згідно з чинним законодавством, за цей злочин іноземцю загрожує від шести до десяти років увʼязнення з конфіскацією майна. Нині суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 148 тисяч гривень, яким він скористався. Слідство триває», - повідомив начальник слідчого відділу відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 Олег Зощук.

В ході подальшого досудового розслідування буде встановлюватися, звідки у молодика наркотичний засіб та хто ще причетний до цього злочину.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux