Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили в крадіжках майна двох жінок та чотирьох чоловіків
Опубліковано 29 грудня 2022 року о 09:46

Правопорушницям і правопорушникам слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, що тягне за собою покарання позбавленням волі строком від п’яти до восьми років.

40-річна одеситка обікрала літнього чоловіка у відділенні банку. Громадянка прибрала до рук гаманець із трьома тисячами гривень, який дідусь залишив на прилавку, поки здійснював розрахункові операції. За кілька днів правоохоронці розшукали правопорушницю. Вона зізналася, що чужого гаманця того ж дня позбулася, а гроші витратила.

35-річна містянка спокусилася на мобільний телефон в медичній лабораторії. Жінка скористалася зайнятістю працівників, які консультували відвідувачів, і викрала з рецепції службовий гаджет. Правоохоронці затримали правопорушницю за кілька днів та вилучили у неї речовий доказ.

43-річний одесит занадився до крамниці й тихцем в обхід каси виносив алкогольні напої. За кілька таких візитів чоловік викрав п’ять пляшок спиртного загальною вартістю більше трьох тисяч гривень. Врешті правоохоронці затримали зловмисника, коли той вчергове навідався до магазину, та встановили, що крадену продукцію він продавав на ринку.

33-річний одесит обікрав працівницю кав’ярні. Потрапивши в заклад громадського харчування вдень під виглядом відвідувача, зловмисник дочекався, коли потерпіла відволічеться, а тоді забрав з барного столика її мобільний телефон і пішов. За тиждень поліцейські затримали правопорушника. Той пояснив, що гаджет продав. 

А от 37-річного містянина поліцейські затримали, коли той на даху багатоквартирного будинку вирізав кабель ліній зв’язку. Правоохоронці вилучили у зловмисника речові докази та встановили, що нещодавно він потягнув у двох жителів багатоповерхівки велосипеди, залишені ними ненадовго біля під’їздів. А згодом в одній з крамниць викрав з кишені відвідувачки мобільний телефон, поки та розглядала товар. Правопорушник зізнався, що здобуте злочинним шляхом майно одразу продавав на вулицях незнайомцям.

67-річний водій служби таксі привласнив і продав мобільний телефон своєї клієнтки, коли та випадково залишила його в салоні авто. Про зникнення гаджета жінка повідомила правоохоронцям, і вони за кілька днів розшукали правопорушника. Він спричинив потерпілій дві тисячі гривень збитку, однак в ході слідства відшкодував його.

Слідчі територіальних підрозділів поліції повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану та вчинених повторно. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux