Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили у крадіжках майна жінку та трьох чоловіків
Опубліковано 22 травня 2023 року о 15:45

Предметом їхнього злочинного посягання стали гроші, гаджети та інше майно. Всім їм вже повідомлено про підозру. 

36-річна одеситка прийшла у сімейну клініку на вулиці Академіка Корольова по ліки, однак прибрала до рук ще й службовий смартфон, скориставшись зайнятістю працівників. Про крадіжку адміністрація закладу повідомила правоохоронцям, і вони того ж дня викрили правопорушницю, а здобутий нею злочинним шляхом гаджет вилучили.

Ще один, 25-річний, містянин залишив без грошей свою матір. Підприємливий син періодично просив у матері смартфон, щоб начебто зателефонувати знайомому, а сам насправді через систему інтернет-банкінгу викрадав з її рахунку гроші. Загалом зловмисник перерахував на власний рахунок більше 15 тисяч гривень. Правоохоронці, яких потерпіла сповістила про зникнення коштів, викрили молодика, і той зізнався, що гроші встиг витратити.

А от 30-річний житель Одеси потрапив у поле зору правоохоронців, коли під час комендантської години вирізав з колодязя на вулиці Івана та Юрія Лип більше 40 метрів кабелю зв’язку. Правопорушник зізнався, що планував продати його. Поліцейські вилучили у чоловіка здобуте злочинним шляхом майно та інструменти для демонтажу.

До крадіжки вдався і 40-річний одесит. Чоловік спокусився майном знайомого. Зловмисник завітав до потерпілого на вечірку, і доки той разом з іншими гостями перебував на кухні, потягнув з вітальні його мобільний телефон. Виявивши відсутність гаджета, потерпілий звернувся по допомогу до правоохоронців, а вони з-поміж усіх гостей встановили правопорушника. Той зізнався, що смартфон здав у ломбард за дві тисячі гривень.

За наявністю достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно, та замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі строком від п’яти до восьми років.

Заходи проводили співробітники відділів поліції № 1 та № 4 й Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом окружних прокурорів міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux