Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили у крадіжках майна шістьох громадян
Опубліковано 11 травня 2023 року о 09:15

Предметами їхнього злочинного посягання стали будівельні матеріали, електроінструменти, велосипеди і комп’ютерна техніка. 

27-річний містянин тричі обкрадав чужі помешкання. Першого разу він проник до незачиненої оселі на вулиці Єфімова і викрав звідти три велосипеди. Цього зловмиснику здалося замало, тому за кілька днів він повернувся і потягнув ще два ровери з господарського приміщення. Наступного дня «підприємливий» одесит взявся шукати в середмісті покупця на чуже майно, однак не втримався і обікрав ще одне домоволодіння у провулку Квітковому. Пошкодивши в прибудові металеву стіну, він потягнув звідти електроінструменти. Вжитими заходами правоохоронці затримали правопорушника, а здобуте ним злочинним шляхом майно загальною вартістю понад 60 тисяч гривень вилучили. 

Ще один 38-річний житель Одеси також прибрав до рук два двоколісники. Один із них зловмисник викрав із двору у провулку Леваневського, а інший – із парковки супермаркету на вулиці Довженка. Правоохоронці, до яких власники роверів звернулися по допомогу, розшукали правопорушника. Той зізнався, що чуже майно продав незнайомцям. Нині поліцейські встановлюють його місцезнаходження. 

А от 27-річний житель Донеччини вирішив підзаробити на продажі краденого товару. Одного дня він проніс повз касу супермаркету на вулиці Балківській кілька упаковок жувальної гумки загальною вартістю 6700 гривень. Незаконно привласнений товар чоловік планував перепродати всього за 500 гривень, однак був вчасно викритий правоохоронцями. У правопорушника вилучили речові докази.

До протиправних дій вдався і 64-річний одесит. Він поліз до припаркованої на вулиці Грецькій автівки, яку власник забув зачинити, і потягнув із салону ноутбук вартістю більше 5000 гривень. За кілька днів правоохоронці розшукали правопорушника. В якості речових доказів у нього вилучили майно потерпілого. 

А от двоє 36-річних жителів Одеси обікрали припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Інглезі мікроавтобус. Зловмисники помітили, що автовласник зайшов у будинок, не зачинивши у транспортному засобі дверцята, і викрали ящик з інструментами. Того ж дня правоохоронці затримали правопорушників. Крадене майно вартістю 5000 гривень у них вилучили.

За наявністю зібраних правоохоронцями доказів слідчі повідомили фігурантам про підозри у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема, поєднаних із проникненням до житла, скоєних за попередньою змовою групою осіб та повторно. Це правопорушення передбачене ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі строком від п’яти до восьми років.

Заходи проводили співробітники відділів поліції № 1 та № 5, відділення поліції № 3, Одеського районного управління поліції № 1, управління карного розшуку ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом окружних прокуратур міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux