Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили у крадіжках майна п’ятьох місцевих жителів
Опубліковано 29 квітня 2023 року о 12:35

Зловмисники орудували в помешканнях, крамницях чи просто на вулицях. 

41-річний житель Одеси викрав гроші з банківського картки місцевого студента, яку той загубив на вулиці Івана Липи. Підхопивши з тротуару картку, зловмисник замість того, щоб віднести її до найближчого відділення банку або поліції, побіг по крамницях і за допомогою безготівкового розрахунку почав скуповуватися. Менш ніж за годину він встиг витратити більше 1000 гривень, аж доки потерпілий не виявив відсутність картки і не заблокував її. Правоохоронці розшукали правопорушника та встановили, що чуже майно він викинув. 

Ще один 51-річний одесит обікрав продавчиню у крамниці на вулиці Святослава Ріхтера. Зловмисник скористався зайнятістю працівниці, яка саме обслуговувала відвідувачів, викрав з робочого столу її мобільний телефон вартістю 7000 гривень і того ж дня продав за 500 гривень. Правоохоронці, яких потерпіла сповістила про крадіжку, за кілька днів затримали правопорушника, встановили місце збуту гаджета і вилучили його. 

А от двоє містян викрали товар із торговельного центру на вулиці Аеропортівській. 35-річний чоловік розрахувався за продукти харчування, а кілька упаковок батарейок загальною вартістю майже 1300 гривень сховав у сумці. У такий самий спосіб товар виносила і 38-річна жінка. Вона двічі викрадала засоби по догляду за обличчям і спричинила збитків крамниці на суму понад 1200 гривень. Правопорушника правоохоронці викрили у день скоєння злочину, а от правопорушницю – наступного дня. У якості речових доказів у них вилучили здобутий злочинним шляхом крам.

33-річний одесит обікрав двох товаришів після посиденьок в оселі одного із них. Зловмисник побачив, що господар заснув, а інший гість відійшов у справах, забрав їхні мобільні телефони, бездротові навушники, ноутбук і пішов геть. Про загадкове зникнення спільного знайомого і майна загальною вартістю майже 60000 гривень потерпілі повідомили правоохоронцям, і вони розшукали правопорушника та вилучили у нього частину викрадених речей.

На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігурантам повідомили про підозру у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Це правопорушення передбачене ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Заходи проводили співробітники відділів поліції № 1 та № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом окружних прокуратур міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux