Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили трьох місцевих жителів у злочинах проти власності громадян
Опубліковано 10 жовтня 2023 року о 12:30

У Приморському районі міста зловмисники викрадали велосипеди, крам та особисті речі пересічних людей. За скоєне правопорушникам загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Раніше судимий за крадіжки 52-річний містянин на вулиці Привозній викрав велосипед вартістю 5000 тисяч гривень, який власник залишив біля супермаркету, коли пішов за покупками. Згодом з крамниці на вулиці Пантелеймонівській він виніс чоловічі та жіночі парфуми загальною вартістю майже 8000 гривень, сховавши їх під одяг. А ще через деякий час, використавши аналогічну схему, з сусіднього супермаркету привласнив ще три парфуми вартістю понад 6000 гривень. Правоохоронці встановили правопорушника і вилучили у нього частину краденого, частину товару він продав. На час слідства фігуранта помістили під варту.

Також до протиправних дій вдався 35-річний одесит. У пошуках легкої здобичі чоловік попрямував до одного з будинків на вулиці Великій Арнаутській. Дочекавшись, поки у двір багатоповерхівки зайде один із жителів, зловмисник пішов за ним і увійшов до під’їзду, де обдивився декілька поверхів, знайшов дитячий велосипед вартістю 2400 гривень і викрав його. Заволодівши двоколісним транспортом, правопорушник попрямував додому, плануючи продати викрадене наступного дня. Втім власниця велосипеда швидко звернулась до поліції, і правоохоронці оперативно встановили особу і місцезнаходження правопорушника та повернули жінці її майно. Нині зловмисник, який має за плечима судимості за аналогічні правопорушення, перебуває під вартою.

А 40-річний містянин на Грецькій площі обікрав чоловіка. Поки потерпілий спустився до паркінгу, залишивши на парапеті сумку з гаманцем, портативним зарядним пристроєм, документами та іншими особистими речами, зловмисник тихцем привласнив чуже майно загальною вартістю понад 5600 гривень. В ході оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили правопорушника і вилучили у нього викрадене майно та повернули його власнику. На час слідства суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі відділу поліції N° 2 Одеського районного управління поліції N° 1 під  керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Слідство триває», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Анжела Пантелейчук.

Одеське районне управління поліції N° 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux