Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили п’ятьох громадян у крадіжках майна
Опубліковано 21 січня 2023 року о 09:35

Цей злочин, вчинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі строком від п’яти до восьми років.

Двоє жителів Одеси віком 31-го та 40-ка років викрали металеві вироби з території будівництва на вулиці Героїв Крут, коли одного разу помітили їх через отвір в паркані. Тож, перебравшись через огорожу, зловмисники потягнули з подвір’я металеві двері, ліхтарі та інші конструкції. Однак цього їм здалося замало й наступного дня спільники знову повернулися за новою «здобиччю», викравши ще кілька одиниць аналогічного майна. За кілька днів правоохоронці затримали правопорушників, а крадені матеріали, які вони встигли розпродати, вилучили. 

А от 37-річний містянин обкрадав автопідприємство на вулиці Республіканській. Він аж п’ять разів навідувався туди вночі по акумуляторні батареї та мідний дріт. Врешті правоохоронці вийшли на слід зловмисника та затримали його. Чоловік зізнався, що здобуте злочинним шляхом майно продавав, тому знову і знову повертався за легкою наживою. 

Ще один 38-річний одесит викрав майно з тераси кав’ярні на вулиці Пушкінській. Чоловік потягнув звідти столик вартістю півтори тисячі гривень і пішов геть. Правоохоронці встановили особу правопорушника та затримали його. Він зізнався, що майно одразу продав, а гроші витратив на власні потреби.

А інший 38-річний містянин незаконно привласнив товар в крамниці на вулиці Аеропортівській. Зловмисник придбав там продукти харчування, проте за продукцію, на яку він спокусився у відділі автозапчастин, сховавши її до кишень, розрахуватись «забув». Вже згодом правопорушника затримали, а крадене майно загальною вартістю понад півтори тисячі гривень вилучили.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські в рамках розпочатих кримінальних проваджень,  слідчі територіальних підрозділів поліції повідомили фігурантам про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема, поєднаних з проникненням у сховище, вчинених повторно й за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux