Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили п’ятьох громадян, які зазіхнули на чужу власність
Опубліковано 20 березня 2023 року о 09:15

Правопорушники скоїли крадіжки у Приморському і Київському районах міста. Предметом посягання стали гроші і крам.

26-річний уродженець Донецької області обікрав колишню дівчину. Проживаючи в квартирі потерпілої і маючи вільний доступ до її речей, молодик через свій гаджет налагодив доступ до платіжної картки і авторизував до свого додатку. Отримавши  можливість не тільки ознайомлюватися з інформацією, яка охороняється законом та має обмежений доступ, а й розпоряджатися чужими грошима, зловмисник змінив місце проживання, почекав деякий час і почав потроху переказувати гроші на свій рахунок. Виявивши нестачу майже 12 тисяч гривень, дівчина звернулася до поліції. Правоохоронці незабаром розшукали правопорушника, під час досудового розслідування він відшкодував потерпілій завдані збитки.

Двоє місцевих жителів 32-х та 40-ка років, блукаючи в супермаркеті на вулиці Катерининській у пошуках дармової наживи, викрали з прилавка каси барсетку, яку власник на хвилину залишив без нагляду, розраховуючись за придбаний товар. Зловмисники відразу втекли з місця злочину, а потерпілий звернувся до територіального відділу поліції, зазначивши в заяві, що йому спричинили збиток на суму більше семи тисяч гривень. Під час слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили правопорушників і з’ясували, що барсетку вони викинули, а гроші витратили.

А 38-річна уродженка Одеської області в магазині одягу, розташованого у центрі міста, спокусилася толстовкою вартістю понад 600 гривень. Жінка зайшла до примірочної кімнати, надягла светр на себе і пішла до виходу, не зарахувавшись за товар. Поліцейські того ж дня викрили зловмисницю та вилучили у неї викрадену річ.

34-річний одесит у мультимаркеті на вулиці Левітана зробив вигляд, що розглядає товар та потягнув з полиці дві пари бездротових навушників вартістю понад 800 гривень, сховав їх під курткою і пройшов повз касу. Зловмисника встановили і з’ясували, що викрадене він продав. У ході слідства також з’ясувалося, що чоловік вже має судимості за майнові злочини і в час скоєння правопорушення перебував на іспитовому терміні.

Наразі в територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області тривають досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, зокрема повторно) та ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем) Кримінального кодексу України. Правопорушникам повідомили про підозру, в залежності від скоєного. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Одеське районне управління поліціїї №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux