Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили чотирьох місцевих жителів, які задля власної наживи вдалися до крадіжок
Опубліковано 04 листопада 2022 року о 11:10

Серед правопорушників троє чоловіків та жінка. Один громадянин залишив без коліс автомобіль співмістянина, другий обікрав продавчиню в торговельному закладі, а третій – чуже обійстя. Громадянка намагалася обікрасти пасажирку в маршрутці.

50-річний одесит, помітивши запаркований на вулиці Гастелло автомобіль, вирішив зняти з нього колеса, аби в подальшому користуватися ними. Зумів відкрутити лише три і сховав їх у своїй автівці. Своїми протиправними діями зловмисник заподіяв потерпілому збитків на суму понад п’ять тисяч гривень. За кілька днів поліцейські встановили особу правопорушника і повернули власнику викрадене майно.

47-річний містянин завітав до торговельного павільйону на вулиці Героїв Крут під виглядом покупця, дочекався, коли працівниця відволічеться, і викрав з прилавка її мобільний телефон вартістю понад чотири тисячі гривень. Того ж дня чоловік продав гаджет на місцевому ринку за тисячу гривень, втім протягом доби правоохоронці викрили зловмисника, розшукали телефон і повернули власниці.

42-річний чоловік обікрав домоволодіння на вулиці Генерала Швигіна. Пошкодив замок на дверях до підсобного приміщення, проник всередину і викрав холодильник й штучну ялинку загальною вартістю майже п’ять тисяч гривень. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили правопорушника. Побутову техніку він продав на місцевому ринку, але оперативники розшукали і вилучили її, а ялинку громадянин повернув під час слідства.

21-річна дівчина в маршрутному таксі витягла з сумки пасажирки мобільний телефон вартістю більше 35 тисяч гривень. Гаджет правопорушниця сховала в кишеню, але потерпіла швидко помітила зникнення майна та сповістила поліцейських. Прибувши на місце події, правоохоронці одразу ж вилучили у зловмисниці чужу річ.

Слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 повідомили всім фігурантам про підозру, залежно від скоєного, в крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України), та замаху на крадіжку, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 ККУ).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває слідство.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux