Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили чотирьох чоловіків у крадіжках: правопорушникам загрожує кримінальна відповідальність
Опубліковано 08 грудня 2022 року о 09:15

Частину речей, викрадених фігурантами, слідчі вилучили, а їм самим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

35-річний містянин викрав велосипед зі сходового майданчика у багатоповерхівці на вулиці Академіка Вільямса, спричинивши потерпілій матеріального збитку на 12 тисяч гривень. Того ж дня зловмисник продав чужий двоколісник на місцевому ринку, сторгувавшись з незнайомцем лише на тисячу. Під час оперативно-розшукових заходів працівники відділу поліції № 4 викрили правопорушника, розшукали викрадене ним майно і повернули власниці.

33-річний одесит під виглядом покупця заходив до магазинів у Київському районі міста, чекав, коли відволічуться на відвідувачів продавці, і викрадав з прилавків їхні мобільні телефони. Протягом місяця зловмисник залишив без гаджетів чотирьох жінок, заподіявши їм шкоду на загальну суму більше 15 тисяч гривень. Поліцейські встановили особу правопорушника і з’ясували, що викрадене майно він продав. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо повернення телефонів власницям.

Наступний зловмисник – 32-річний громадянин сусідньої країни. Він за кілька днів викрав шліфувальну машинку та два освітлювача загальною вартістю майже три тисячі гривень, якими користувалися робітники під час ремонту фасадів будинків у Приморському районі міста. Майно зловмисник відніс до ломбарду, однак працівники територіального підрозділу поліції, встановивши правопорушника, повернули власникам викрадене в них майно.

А 21-річний житель Донецька, якого одесит прихистив в себе дома і дав можливість якийсь час користуватися мобільними та електронними пристроями, відмовлявся повертати їх власнику, коли той попросив. Потерпілий звернувся до поліції, зазначивши про завданий йому збиток на загальну суму понад три тисячі гривень, і слідчі з’ясували, що деяке майно молодик встиг продати. Правоохоронці повернули потерпілому смартфон і нині вживають заходів для встановлення місця знаходження інших речей.

За наявністю достатніх доказів, які зібрали поліцейські в рамках кримінальних проваджень, слідчі територіальних підрозділів поліції ГУНП в Одеській області повідомили фігурантам про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. 

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux