Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили чотирьох чоловіків та жінку в скоєнні крадіжок
Опубліковано 08 жовтня 2022 року о 12:45

Предметом злочинного посягання правопорушників стали побутова техніка, велотранспорт, гаджети, гроші, крам та інші речі. Їхні дії слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

36-річний містянин обікрав соціальну працівницю, коли тій посеред вулиці стало зле. Зловмисник начебто кинувся жінці на допомогу, натомість прибрав до рук візок, з яким вона направлялась до пункту видачі гуманітарної допомоги, та сумку з мобільним телефоном і двома тисячами гривень. Оговтавшись, жінка сповістила про крадіжку до поліції. За кілька днів правоохоронці затримали правопорушника. Той зізнався, що чуже майно продав за тисячу гривень і всі гроші витратив.

51-річний містянин привласнив велосипеди трьох громадян. Один ровер зловмисник викрав у працівниці стоматологічної клініки, який та залишила на парковці біля роботи, а інші два – у двірника та одного з жителів багатоповерхівки. Правоохоронці розшукали правопорушника і встановили, що двоколісники він продав.

39-річний одесит обікрав свою знайому, яка на кілька днів прихистила його у своїй оселі. Зловмисник потайки забрав у жінки мобільний телефон, пилосос, кухонну техніку, навіть посуд, і все продав. Виявивши відсутність майна, потерпіла звернулася до правоохоронців, і наступного дня вони затримали правопорушника, встановили місце збуту речей, частину яких вже вилучили й повернули власниці.

25-річний містянин придбав у торговельному залі АЗС на Люстдорфській дорозі пляшку води, а тоді прихопив з вітрини ще й алкогольний напій вартістю більше двох тисяч гривень, сховав його в куртку і пішов, не заплативши. За кілька годин правоохоронці розшукали правопорушника з викраденим товаром і з’ясували, що його він планував перепродати.

39-річна містянка набрала в магазині в Семафорному провулку краму на суму більше двох тисяч гривень, винесла його в сумці повз касу і попрямувала продавати. Правоохоронці затримали правопорушницю із краденим товаром по дорозі на базар.

Всім фігурантам слідчі територіальних підрозділів поліції повідомили про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану.

Чинне законодавство України передбачає за цей злочини покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Досудове слідство по кримінальним провадженням триває.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux