Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили 60-річного містянина у наркозлочинній діяльності
Опубліковано 06 липня 2023 року о 12:45

Чоловік розповсюджував на вулицях міста шляхом так званих закладок заборонені речовини. Поліцейські вилучили у нього речові докази протиправної діяльності та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує позбавлення волі із конфіскацією майна.

Зловмисник потрапив у поле зору оперативників управління карного розшуку ГУНП В Одеській області, коли шукав на вулиці Івана та Юрія Лип, куди б сховати чергову «закладку». Викликані на місце події слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 вилучили 35 пакунків із рослинною речовиною, які чоловік зберігав при собі. Також правоохоронці встановили декілька раніше зроблених ним схованок, з яких вилучили ще п’ять згортків з аналогічним вмістом. 

Проведений експрес-тест підтвердив, що речовина містить наркотичний засіб – канабіс, який, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено. Вилучену рослину речовину поліцейські направили на експертні дослідження. 

Надалі правоохоронці провели обшук за місцем мешкання одесита, звідки вилучили низку речових доказів протиправної діяльності, зокрема, електронні ваги, пакувальний матеріал, приладдя для фасування, мобільний телефон, а також рослинну речовину зеленого кольору та кристалічну речовину білого кольору, які теж скерували на експертизу.  

Наразі за наявності достатньої кількості зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту. Цей злочин передбачений  ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

В ході слідства правоохоронці встановлюватимуть походження незаконних речовин.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux