Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу, яка втягувала жінок у зайняття проституцією
Опубліковано 12 квітня 2023 року о 12:55

Для функціонування «бізнесу» зловмисники утримували мережу закладів з надання послуг інтимного характеру за грошову винагороду під прикриттям стриптиз-барів. Організатору та двом його пособницям правоохоронці висунули звинувачення за ч. 3 ст. 303 ККУ. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Працівники управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області встановили, що організована злочинна група осіб провадить на території міста Одеси роботу мережі стриптиз-барів з наданням сексуальних послуг за грошову винагороду. На момент реалізації даної інформації в місті функціонували два такі заклади, де відвідувачам пропонувалася послуга «звільнення танцівниці від роботи», що коштувала, в залежності від тривалості, від 5000 до 20000 гривень. Крім того, до відкриття готувалися ще два подібні клуби, які функціонували свого часу, але були зачинені правоохоронцями.

Вжитими заходами поліцейські з’ясували, що утримували даний «бізнес» 40-річний одесит і дві його помічниці – громадянки віком 45-ти та 52-х років з Одещини та Донеччини. Вони підбирали працівниць у клуби, встановлювали правила поведінки персоналом, слідкували за порядком, вели облік прибутку, отриманого внаслідок злочинних дій, вживали жорстких заходів конспірації – все виглядало так, ніби в стриптиз-барах займаються легальною діяльністю.

Оперативники МІПОЛ спільно зі слідчими слідчого управління за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» обласної поліції провели низку обшуків, в ході яких вилучили чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, гроші в національній та іноземній валютах та інші речі, що підтверджували протиправну діяльність фігурантів. На час слідства вони були затримані в процесуальному порядку. 

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури висунули зловмисникам обвинувачення: чоловіку в  організації сутенерства, вчиненого щодо кількох осіб, повторно, організованою групою, (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 303 Кримінального кодексу України), а жінкам – у сутенерстві, вчиненому щодо кількох осіб, повторно, організованою групою, (ч. 3 ст. 303 ККУ).

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Правопорушникам загрожує покарання позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux