Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські повідомили шістьом чоловікам про підозру в майнових злочинах, скоєних в умовах воєнного стану
Опубліковано 28 листопада 2022 року о 14:55

Серед фігурантів – місцеві мешканці, жителі Миколаївщини і Херсонщини, які промишляли крадіжками у різних районах міста. Предметом посягання правопорушників стали споживча електроніка пересічних людей і товар з крамниць.

34-річний чоловік з Миколаєва підозрюється у викраденні майна своїх знайомих, що проживають у приватному секторі Київського району Одеси. Першого разу громадянин завітав до подружжя в гості, і коли господарі відволіклись, тихцем викрав мобільний телефон вартістю три тисячі гривень. Через кілька днів зловмисник навідався до домогосподарства вже за відсутності власників. Зламавши замок на вхідних дверях, він проник у будинок і викрав телевізор та DVD-програвач загальною вартістю вісім тисяч гривень. Поліцейські невдовзі встановили особу правопорушника та вилучили викрадені ним речі.

Ще один 44-річний миколаївець намагався викрасти майно незнайомого одесита. Чоловік по решітці піднявся на балкон другого поверху житлового будинку на вулиці Академіка Вільямса, з якого через незачинені двері проник до тамбуру. Знайшовши в приміщенні монітор до комп’ютера вартістю понад шість тисяч гривень, він сховав його в пакет і попрямував до виходу, де його помітив мешканець багатоповерхівки. Чоловік викликав поліцейських, які затримали зловмисника і вилучили комп’ютерне обладнання.

36-річний одесит під виглядом покупця заходив до продуктових торговельних закладів, розташованих на території житлового масиву Таїрова, та викрадав пляшки з віскі, які потім продавав з рук на місцевому ринку. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські викрили зловмисника. Він завдав приватним підприємцям загальної шкоди майже на дві тисячі гривень, але під час слідства влаштувався на роботу та відшкодував збитки.

34-річний уродженець Херсонської області потягнув з полиць магазину на вулиці Преображенській твердотілі накопичувачі, шампуні, бальзами та бездротові навушники. Протиправні дії відвідувача помітили працівники закладу і зателефонували до поліції. Чуже майно в правопорушника вилучили.

А от 28-річний одесит раз на тиждень навідувався до супермаркету на вулиці Балківській, де викрадав продукти. Викритий поліцейськими у вказаних правопорушеннях чоловік визнав провину та відшкодував завдані збитки.

Ще один, 33-річний, містянин за кілька днів з крамниці на вулиці Академіка Філатова виніс під курткою вісімнадцять коробок шоколадних цукерок загальною вартістю майже дві з половиною тисячі гривень. Товар чоловік продав, а гроші витратив на свої потреби.

Наразі в територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області тривають досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 (замах на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За ці види правопорушень чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Триває слідство.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux