Портал в режимі тестування та наповнення
Українська поліція взяла участь у міжнародній конференції щодо загроз міграційній безпеці, викликаних російською агресією
Опубліковано 08 липня 2022 року о 15:45

Захід проходив у Молдові і був організований Європейським агентством з охорони зовнішніх кордонів країн членів Європейського союзу FRONTEX та Міністерством внутрішніх справ Республіки Молдова на знак солідарності з Україною.

Участь у конференції «Заходи з підтримки, які вживаються під час реагування на кризову ситуацію: досвід та перші висновки» взяли представники Національної поліції України, Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби. Нацполіцію представили працівники Департаменту міграційної поліції.

У ході конференції виступили представники різних міжнародних та урядових інституцій, зокрема правоохоронці України, Молдови, країн ЄС.

Учасники обговорили гарантування безпеки кордонів в умовах гуманітарної кризи та в галузі безпеки. Спікери розглянули способи організації безпечного та законного перетину кордону людьми, які рятуються від війни в Україні, за умови дотримання необхідних прикордонних процедур. 

Також обговорювалася тема гуманітарного управління кордоном на права тих, хто в’їжджає до ЄС з України, та способи запобігання виявленим проблемам, що стосуються основних прав людини. 

Під час конференції заступник начальника управління Департаменту міграційної поліції Нацполіції Юрій Ганущак розповів про довоєнні та поточні загрози безпеці на кордонах, включаючи торгівлю людьми. Зокрема поліцейський повідомив про результати роботи Національної поліції щодо боротьби з трафікінгом до повномасштабного вторгнення росії в Україну та зміни в криміногенній обстановці після вторгнення рф. Також йшлося про роботу Нацполіції задля убезпечення потрапляння громадян України в ситуації торгівлі людьми після вимушеного переселення до країн Європи та налагодження міжнародного поліцейського співробітництва за цим напрямком.

Учасники також відвідали кілька локацій, серед яких – пункти пропуску та табір вимушених переселенців з України, де ознайомилися з процедурами пропуску громадян України до Молдови та умовами їхнього проживання.

Під час заходів між українською поліцією та агенцією FRONTEX було досягнуто домовленостей про розширення взаємодії з Національною поліцією України, зокрема в контексті боротьби з такими видами транскордонної організованої злочинності, як торгівля людьми, незаконний ввіз мігрантів та контрабанда зброї.

Управління комунікації Національної поліції України
за матеріалами Департаменту міграційної поліції 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux