Портал в режимі тестування та наповнення
В Одеському районі двоє чоловіків понесуть покарання за домашнє насильство
Опубліковано 13 січня 2023 року о 10:15

Відносно одного кривдника поліцейські склали адміністративні матеріали, а за фактом протиправних дій  другого – розпочали кримінальне провадження.

До дільничного офіцера поліції звернулася жінка та розповіла, що під час сімейного святкування чоловік змушував її вжити алкоголь, а коли вона відмовилася, почав принижувати. Постраждала зазначила, що її чоловік не вперше так себе поводить, але терпець урвався і вона відкрито заявила про насильство в сім’ї. Поліцейські склали відносно дебошира адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виписали терміновий заборонний припис, яким обмежили спілкування з дружиною, зобов’язавши його залишити місце проживання на 10 днів. Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду. Чоловіку загрожує покарання штрафом від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративним арештом на строк до десяти діб.

Також поліцейські задокументували систематичне вчинення домашнього насильства сином над своїм літнім батьком. Ще в 2022 році поліцейські встановили, що чоловік ніде не працює, знаходиться на повному утриманні батька-пенсіонера, якого ображає, коли зловживає алкоголем. Правоохоронці кілька разів склали адміністративні матеріали відносно домашнього кривдника, суд покарав його штрафом і громадськими роботами, але на шлях виправлення чоловік так і не став. Відтак за фактом умисного систематичного вчинення психологічного насильства  в сім’ї слідчі Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Нині поліцейські збирають матеріали для повідомлення фігуранту про підозру в домашньому насильстві. Зазначимо, що систематичне домашнє насильство карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Правоохоронці закликають громадян не приховувати такі факти, адже насильство в сім’ї – не норма, а каране діяння. Якщо ви стали жертвою або очевидцем насильства – телефонуйте за номером 102. Вчасно надана інформація та допомога можуть врятувати чиєсь здоров’я або навіть життя.

Одеське районне управління поліції №2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux