Портал в режимі тестування та наповнення
У робочий час – слідча, а у вільний – волонтерка
Опубліковано 13 червня 2022 року о 09:30

Такий графік життя у поліцейської з Одещини Ірини Яблонської, відколи російські загарбники почали повномасштабне вторгнення в Україну.

Ірина – старша слідча з Чорноморська. В цьому місті вона народилася, у ньому і забезпечує правопорядок. Незважаючи на посилений режим та завантаженість на роботі, дівчина знаходить час і сили для того, щоб допомагати людям з інших областей України, в тому числі вимушеним переселитися на Одещину.

«В Одеській області більш-менш спокійно, тому в нас є можливість допомагати жителям населених пунктів, де ведуться активні бойові дії», - каже капітан відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2.

Займатися волонтерством Ірина почала з 2010 року, будучи студенткою Харківського Національного юридичного університету Ярослава Мудрого. Тоді дівчина та її одногрупники допомагали дітям зі складними життєвими обставинами, покинутим тваринам – усім, хто цього потребував.

«Відтак 24 лютого я вже розуміла алгоритм дій. Написала в соціальній мережі оголошення з пропозицією допомоги українцям, хто чим може, і всі знайомі почали робити репости, телефонувати, писати, підтримувати. Зв’язалася з подругою, що живе в Харкові, організувала з нею доставку до її міста аптечок. Згодом почали постачати продукти харчування й засоби гігієни в Харків, Бучу, переселенцям у Чорноморську», - згадує волонтерка початок війни.

Гроші збирали по всьому світу, ділилися своїми заощадженнями, хтось пропонував тканину для підсумків-аптечок, хтось згоден був взятися за їх пошиття. Медичне укомплектування закуповували в США, шили підсумки в Одесі, а наповнювали в Харкові. Провізію для жителів Харкова, Бучі та вимушених переселенців, які оселилися у Чорноморську, надсилали до волонтерської організації Ukraine Alive 2022 і штабу, який організували чорноморці, а звідти вона прямувала за призначенням.

«Мені здається, що не залишилось нікого з моїх знайомих, хто б не долучився до волонтерства. Приємно розуміти, що в наших людей такі добрі серця, - з гордістю за своє місто, її жителів та всіх українців говорить Ірина.

Разом ми – сила. Слава Україні та її захисникам.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux