Портал в режимі тестування та наповнення
У Подільську поліцейські провели зустріч зі старшокласниками Ставрівської загальноосвітньої школи
Опубліковано 04 лютого 2022 року о 09:40

Вона відбулася в рамках тижня профорієнтації, що проходить нині для школярів.

Керівник кадрового апарату Подільського райуправління поліції Віталій Каптур розповів випускникам про роботу поліцейських і продемонстрував спеціальні засоби, якими вони користуються під час несення служби, наголосивши, що застосувати їх можна лише на законних підставах. Школярів цікавило чимало, зокрема, правила отримання і використання зброї, заходи безпеки при поводженні з нею, що відбувається з доставленими до відділу поліції правопорушниками, чи є у Подільську службовий собака, яка у поліцейських зарплата та скільки працює жінок.

Як виявилося, у Подільському райуправлінні поліції працює кілька випускників цієї школи і ще кілька хлопців та дівчат планують вступати на навчання до поліцейських вишів. «Нам дуже приємно, що серед вас є охочі опанувати професію правоохоронця. Враховуючи, що підготовка документів займає багато часу, вам вже зараз потрібно звернутися за консультацією до територіального підрозділу поліції», - порадив поліцейський майбутнім абітурієнтам і запросив продовжити спілкування в музеї поліції, що недавно відкрився.

«Музей створений за ініціативи начальника ГУНП в Одеській області Миколи Семенишина і ви його перші відвідувачі. Тут зібрані експонати про роботу подільських, окнянських, балтських, кодимських, любашівських, савранських і ананьївських поліцейських у період з 1945 року до теперішнього часу. Кожен експонат унікальний, оскільки пов'язаний з долею конкретної людини», - такими словами розпочав екскурсію музеєм Віталій Каптур.

Він розповів молоді про роботу поліцейських у повоєнний час, участь в афганській війні та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, про героїчно загиблих при виконанні службових обов'язків працівників міліції Віктора Кожека, Володимира Кройтора, Петра Куліченка і Віталія Пастушенка, міліцейські династії Граненка, Корні, Каптура, участь поліцейських у бойових діях на сході України тощо. Продемонстрував техніку, форму і амуніцію різних часів, нагороди за досягнення в роботі і перемогу в спортивних змаганнях.

Юні відвідувачі музею та їхні викладачі були вражені експозицією, а розповідь про будні та подвиги рядових правоохоронців лише зміцнила бажання окремих учнів стати їхніми послідовниками.

Подільське районне управління поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux