Портал в режимі тестування та наповнення
У масках проникли в квартиру та заволоділи майном літнього чоловіка і його невістки: у грабежі поліцейські викрили двох жителів Одеси
Опубліковано 17 серпня 2024 року о 11:15

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. За скоєне їм загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Подія сталась на початку цього тижня в Пересипському районі міста. Зловмисники, заховавши обличчя під масками, близько опівночі постукали у двері однієї з квартир багатоповерхівки на вулиці Генерала Бочарова, а коли 82-річний власник відчинив двері, проникли всередину. Наказали господарю та його 61-річній невістці сидіти тихо, після чого стали нишпорити в оселі в пошуках цінного майна.

Правопорушники забрали два мобільні телефони, телевізор, планшет, банківські картки, гроші та навіть постільну білизну. Збиток, завданий потерпілим, становить майже 70 тисяч гривень.

Після скоєного спільники зникли, а дідусь звернувся до сусідів, які зателефонували до територіального підрозділу поліції.

Правоохоронці встановили, що до злочину причетні 22-річний херсонець, який нині живе в Одесі, а раніше неодноразово потрапляв у поле зору поліції за крадіжки, грабежі й шахрайства, та його 33-річний товариш-одесит. Вже наступного дня поліцейські розшукали їх. 

Гроші зловмисники поділили між собою та витратили на власні потреби. Інше викрадене ними майно слідчі вилучили під час обшуку в орендованій молодшим фігурантом квартирі. Також в якості речових доказів правоохоронці вилучили балаклави та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Як з’ясувалось, з молодшим за віком правопорушником літній чоловік за тиждень до події випадково познайомився біля дому, коли попросив його допомогти з налаштуванням гаджета. Під час розмови молодик дізнався, де живе дідусь, і що в його квартирі є майно, яким можна заволодіти, а вже згодом вступив у змову з містянином, з яким нещодавно потоваришував.

Зібравши достатню кількість доказів, слідчі повідомили фігурантам про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло, в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст.186 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі від семи до десяти років.

Молодшому підозрюваному вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі він знаходиться в лікарні, куди був доставлений після спроби втекти з-під варти в суді. Молодик, перебуваючи під конвоєм територіального підрозділу поліції, вистрибнув з вікна другого поверху адміністративної будівлі і зламав ногу.

Питання щодо обрання запобіжного заходу старшому підозрюваному вирішується. 

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux