Портал в режимі тестування та наповнення
У Дії продали понад 100 тисяч транспортних засобів за пів року
Опубліковано 30 травня 2024 року о 12:30

Цифрові сервіси дозволяють ефективно використовувати можливості сучасних технологій та значно спрощують життя. Тому сьогодні громадяни активно користуються їхніми перевагами.

Одна з популярних онлайн  послуг серед водіїв – перереєстрація транспортних засобів.  З початку запуску за перші пів року, у застосунку Дія продано понад 100 тисяч транспортних засобів. А комплекти нових номерів із серією DІ закріпили на понад 10,5 тисяч транспортних засобів. Про це повідомив заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець в етері телемарафону «Єдині новини» телеканалу «Ми — Україна». 

Ця онлайн-послуга популярна серед автовласників, адже дозволяє в будь-який час та в будь-якому місці продати в смартфоні свій автомобіль. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків. А також свідоцтво про реєстрацію авто у продавця. Усі транспортні засоби проходять автоматичну перевірку засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо транспортний засіб викрадений, чи до прикладу арештований, або його власник в розшуку чи має обтяження, продаж буде відхилено.

Після успішної перевірки, договір надходить до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює номерні знаки із серією DI та друкує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 

Готовий пакет документів передається до ДП «Інфотех», яке направляє свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак до Укрпошти. Поштовий оператор здійснює доставку до 10 днів на зазначене відділення.

Нагадуємо, що у Дії можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році. 

Звертаємо увагу, якщо продавець має намір залишити собі номерний знак, він може залишити його на зберіганні в сервісному центрі МВС. А далі – закріпити за своїм іншим автомобілем. У таких випадках для оформлення договору купівлі-продажу необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux